Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Croatia osiguranje donosi

Pobrinite se za sebe: Znate li što je uz tjelovježbu i pravilnu prehranu možda još i važnija sastavnica očuvanja zdravlja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koronavirus od početka je pandemije odnio nešto više od 8670 života u Hrvatskoj, no ipak ne onoliko koliko su to činile godinu prije kardiovaskularne bolesti i rak. Evo što činiti kako bi se zaštitili od najvećih uzročnika smrti u Hrvata.

Za početak što je uopće zdravlje? To je psihičko, fizičko i socijalno blagostanje, a ne samo puka odsutnost bolesti ili slabosti - definicija je Svjetske zdravstvene organizacije. Kako bismo došli do tog sveobuhvatnog stanja liječnici, savjetovališta pa i internet nude različite naputke, a najčešći su ujedno i većini poznati. Zdrava prehrana, redovita tjelovježba i izbjegavanje stresa. Međutim, često zaboravljen savjet, a itekako potreban su redoviti i preventivni pregledi.

Bolesti krvožilnog sustava i rak dva su glavna uzročnika smrtnosti u Hrvatskoj gledamo li posljednje dostupne podatke Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Izvješće je to za 2019. godinu, što znači da je pandemija izostavljena. Prema spomenutom izvješću bolesti povezane s tegobama srca i krvožilnog sustava te zloćudni tumori, uzrok su smrtnosti za čak tri četvrtine Hrvata.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izvijestilo je da su kod žena najčešći karcinomi dojke, debelog crijeva, pluća te tijela maternice, a kod muškaraca rak prostate, pluća, debelog i završnog crijeva te mokraćnog mjehura.

Konkretno, u Hrvatskoj godišnje oboli oko 24 tisuće ljudi od raka, a od toga tri tisuće novih je slučajeva karcinoma pluća. Dodatno zabrinjavajući je podatak da ih gotovo toliko i umire od ove zloćudne bolesti, međutim, otkrije li se ovakav tip raka prije metastaza smrtnost bi mogla biti manja za čak 80 posto.

Stoga su preventivni pregledi pola zdravlja, a da je toga svjesno Croatia osiguranje pokazuje i dokazuje tako što njihovi klijenti uz ugovaranje dopunskog zdravstvenog osiguranja dobivaju jedan
preventivni pregled za rano otkrivanje teških bolesti. Preventivnim pregledima rano se otkrivaju potencijalno zloćudne bolesti te bolesti srca i krvnih žila koje često ne pokazuju nikakve simptome u početnoj fazi.

Liste čekanja za preglede duge su što pokazuju brojke da je primjerice za prvi dermatološki pregled otvoreno više od pet tisuća novih narudžbi, a za dermatoskopiju dvije tisuće, a na kolonoskopiju se zna čekati do dvjesto dana.

Prema tome brzina u ranom otkrivanju od osobite je važnosti, a svi oni koji policu dopunskog zdravstvenog osiguranja u Croatia osiguranju ugovore do kraja listopada u sklopu Dopunsko Detekt paketa mogu izabrati jedan od ponuđenih pregleda s ciljem ranog otkrivanja teških bolesti među kojima su srčani i moždani udar, melanom, rak prostate, rak dojke, rak pluća, vrata maternice ili testisa.

Pregledi su to poput dermatoskopije, transkranijalni color doppler (TCD) moždanih arterija, kolonoskopije, RTG snimke pluća, mamografije, ultrazvuka dojki te ostali pripadajući za rano otkrivanje teških bolesti.

Uz Dopunsko Detekt klijent sve može obaviti jednostavno i brzo u privatnoj poliklinici unutar godinu dana od ugovorene police. Dodatna je pogodnost 20 posto popusta na usluge u Croatia poliklinikama u Zagrebu, Koprivnici, Splitu i Puli, a samu uslugu može iskoristiti klijent ili član njegove uže obitelji.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje pokriva doplate za troškove pretraga, boravka u bolnici ili lijekove, a spomenuti besplatan preventivni pregled može iznositi do tisuću kuna. Također klijent u prvoj godini osiguranja ima pokriće lijekova s dopunske B liste, digitalnu iskaznicu dopunskog osiguranja putem mobilne aplikacije Moja Croatia te niz popusta na proizvode i usluge kroz program pogodnosti Dobra prilika.

Ponavljamo, preventivni pregledi pomažu pri ranom otkrivanju najčešćih bolesti u Hrvatskoj čiji se znakovi često ne pojavljuju u početnom stadiju oboljenja. S prvim besplatnim preventivnim pregledom unutar police Croatia osiguranja, više nemate izliku da se konačno pobrinete za sebe.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Croatia osiguranje po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene