Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Party u lovačkom domu

Vlada reagirala na vijest o zabavi HDZ-ovaca: "Bilo je oko 150 ljudi, ministri su se kratko zadržali i nije bilo kontakta sa zaraženim"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Vlade su reagirali na vijest o zabavi HDZ-ovaca u lovačkom domu na kojem je bilo više stotina ljudi, a na kojem su bili i ministri Zdravko Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić.

Nakon što je objavljena vijest kako su ministri Zdravko Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić prošlog petka bili na zabavi u lovačkoj kući nadomak Županje u organizaciji Davora Miličevića, reagirali su iz Vlade.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Kažu kako se ministri nisu dugo zadržavali i nisu bili u kontaktu s Damirom Dekanićem, inače članom predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije te načelnikom Općine Andrijaševci kojem je jučer potvrđena zaraza koronavirusom.

"Ministri Marić, Aladrović i Banožić kratko su u petak 26. lipnja došli na susret gospodarstvenika u Županji, koji se održao na otvorenom uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uključujući i mjerenje temperature kod ulaza te dostupnost dezinficijensa. U trenutku boravka ministara, na okupljanju nije bilo 500-ak ljudi kako su neki mediji izvjestili, nego otprilike 150.

S gospodinom Dekanićem ministri nisu bili u bliskom kontaktu, no odmah po saznanju da je gospodin Dekanić pozitivan na koronavirus, ministri su kontaktirali epidemiologe s obzirom da je i gospodin Dekanić boravio u nekom trenutku 26. lipnja na spomenutom okupljanju.

Epidemiolozi su procjenili da s obzirom da nije ostvaren nikakav bliski kontakt sa zaraženim, a usto je gospodin Dekanić na testiranju na prisutnost koronavirusa bio pozitivan u srijedu 1. srpnja (pa se mjera samoizolacije odnosi na bliske kontakte unazad 48 sati), a skup je bio 26. lipnja, nema nikakve obveze za testiranjem ili odlaskom u samoizolaciju ministara Marića, Aladrovića i Banožića", reagirali su iz Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene