Ministri Banožić, Marić i Aladrović
Ministri Banožić, Marić i Aladrović Foto: Matija Habljak/Davor Puklavec/Matija Habljak/PIXSELL/Pixsell

Iz Vlade su reagirali na vijest o zabavi HDZ-ovaca u lovačkom domu na kojem je bilo više stotina ljudi, a na kojem su bili i ministri Zdravko Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić.


Nakon što je objavljena vijest kako su ministri Zdravko Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić prošlog petka bili na zabavi u lovačkoj kući nadomak Županje u organizaciji Davora Miličevića, reagirali su iz Vlade.

Vezani članci Željka Markić Željka Markić o rezultatima izbora: "Ovo je nevjerojatan rezultat za Domovinski pokret i Most" Andrej Plenković nakon pobjede na izborima Pobjednički govor Andreja Plenkovića: "Ovakva potpora za nas je ogromna obveza i svakoga dana o njoj ćemo voditi računa"

Kažu kako se ministri nisu dugo zadržavali i nisu bili u kontaktu s Damirom Dekanićem, inače članom predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije te načelnikom Općine Andrijaševci kojem je jučer potvrđena zaraza koronavirusom.

"Ministri Marić, Aladrović i Banožić kratko su u petak 26. lipnja došli na susret gospodarstvenika u Županji, koji se održao na otvorenom uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uključujući i mjerenje temperature kod ulaza te dostupnost dezinficijensa. U trenutku boravka ministara, na okupljanju nije bilo 500-ak ljudi kako su neki mediji izvjestili, nego otprilike 150.

S gospodinom Dekanićem ministri nisu bili u bliskom kontaktu, no odmah po saznanju da je gospodin Dekanić pozitivan na koronavirus, ministri su kontaktirali epidemiologe s obzirom da je i gospodin Dekanić boravio u nekom trenutku 26. lipnja na spomenutom okupljanju.

Epidemiolozi su procjenili da s obzirom da nije ostvaren nikakav bliski kontakt sa zaraženim, a usto je gospodin Dekanić na testiranju na prisutnost koronavirusa bio pozitivan u srijedu 1. srpnja (pa se mjera samoizolacije odnosi na bliske kontakte unazad 48 sati), a skup je bio 26. lipnja, nema nikakve obveze za testiranjem ili odlaskom u samoizolaciju ministara Marića, Aladrovića i Banožića", reagirali su iz Vlade.