Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTRE RIJEČI IZ VUKOVARA

Plenković opleo po Bernardiću: "On je bjegunac, pobjegao je od sučeljavanja i bavi se sastavljanjem kobasičaste koalicije"

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je u posjetu Slavoniji, a u Vukovaru se osvrnuo na lidera oporbe i skandal s uvredljivom porukom navijača u Zagrebu

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak je u Vukovaru prozvao bjeguncem predsjednika SDP-a Davora Bernardića zbog toga što se nije odazvao na predizborno sučeljavanje na HRT-u iako je, tvrdi, SDP za to dobio poziv.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

"Mislim da lažu. Kao što je HRT pozvao nas, tako je, siguran sam, pozvao i njih. Gospodin Bernardić je bjegunac, on je pobjegao od sučeljavanja, on se bavi sastavljanjem kobasičaste lijeve koalicije. Očito ni SDP ni on sam nemaju snage izaći na sučeljavanje", ustvrdio je Plenković u Vukovaru.

Tako je odgovorio na tvrdnje iz SDP-a da je pozvao Bernardića na sučeljavanje u ime HRT-a i to prije početka službene izborne kampanje.

Bernardiću je poručio i da pita svog prethodnika kada je bilo sučeljavanje na HRT-u uoči izbora za Hrvatski sabor 2016. te dodao da je ono bilo, kao i što se sada planiralo, pred sam početak službene kampanje.

Predsjednik SDP-a i čelnik Restart koalicije za sada je potvrdio sudjelovanje u sučeljavanju 29. lipnja na RTL-u i 3. srpnja na Novoj TV, a prema navodima iz stranke, s HRT-om pregovaraju da sučeljavanje bude za vrijeme trajanja službene kampanje.

Plenković je komentirao i to što će Miroslav Škoro biti nositelj liste Domovinskog pokreta u II., a ne u I. izbornoj jedinici.

"To pretpostavljam da bira po nekim anketama gdje bi mu bilo zgodnije izaći. Koliko znam, on živi u I. izbornoj jedinici kao i ja, pa ćete vi sve ostalo zaključiti", odgovorio je Plenković na pitanje novinara.

Plenković: Priča s vjetroelektranom treba se rasvijetliti do kraja

Upitan je li Vlada pogodovala investitorima u Vjetroelektranu Krš-Pađene tako što je 2018. promijenila uredbu kojom se ukida 1,5 posto naknade na ukupne prihode od proizvodnje energije, Plenković je odgovorio da ne smatra da se tu radi o takvoj namjeri.

"Koliko znam, riječ je o nekoliko uredbi vezanih za novi Zakon o upravljanju državnom imovinom. Dao sam nalog nadležnim ministrima, Banožiću i Ćoriću, da vide točno o čemu se tu radi”, kazao je.

Misli da tu nije bio nikakve namjere pogodovanja, već da se radilo o širem pravnom okviru, no poručio je i kako želi da se cijela priča s Krš-Pađene "rasvijetli od početka do kraja".

"To hrvatska javnost mora znati, želio bih da se rasvijetli sve, ulogu svih u tom procesu", poručio je.

Plenković je oštro osudio fotografiju zagrebačkih navijača koju je jutros objavilo Srpsko nacionalo vijeće, na kojoj poziraju s uvredljivim i rasističkim natpisom.

"Nisam vidio, ali bilo što takvoga najoštrije osuđujem, mislim da tome nema mjesta u javnom prostoru. To je neprihvatljivo i za svaku osudu, tko god je to napravio", poručio je.

Nije želio komentirati to što u Vukovaru nije predviđen susret s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene