Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neprihvatljivo

Premijer Plenković komentirao jeziv transparent u Zagrebu: "Najoštrije to osuđujem"

Premijer Andrej Plenković u posjetu je Vukovaru gdje je odgovarao na pitanja novinara o transparentu koji su jučer u Zagrebu držali mladići odjeveni u crno držeći baklje. Sadržaj transparenta je uznemirujuća prijetnja pripadnicima srpske manjine.

Premijer Andrej Plenković tijekom posjeta Vukovaru komentirao je i jeziv transparent s kojim su pozirali navijači u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Teške riječi Plenković prozvao tri stranke: "Svi su korumpirani. Žele porobiti institucije progona, to je jasno kao dan"

Srpsko narodno vijeće objavilo je jutros na Twitteru fotografiju snimljenu u Zagrebu na kojoj se vide mladići ispred grafita posvećenog Dinamu kako drže natpis "Je**t ćemo srpske žene i djecu". Fotografiju je u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu snimio fotograf Nikola Šolić i objavio na Facebooku. Napisao je i da su uzvikivali "ubij, ubij".

Premijer Andrej Plenković je, odgovarajući na pitanje novinara kazao da fotografiju nije vidio, ali je jasno osudio takav čin.

"Bilo što što je takvo ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu", rekao je Plenković.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je izjavio da je policija pokrenula istragu vezano za transparent u zagrebačkoj Kustošiji kojim se vrijeđaju srpske majke i djeca, ističući da će policija riješiti svaki poziv na nasilje i etničku netrpeljivost.

Božinović je u Prelogu izrazio uvjerenje da je policija pokrenula istragu i da će riješiti ovaj slučaj, kao i svaki "koji poziva na nasilje i etničku netrpeljivost i u to ne treba ni malo sumnjati”. Naglasio je kako su od jutros "svi vrlo aktivno angažirani na tom slučaju”.

Na pitanje jesu li identificirani počinitelji, Božinović je rekao kako je policija jedna od institucija koja "vrlo promptno, možda i najbrže od svih izvješćuje javnost o svemu što se radi, ali naravno da se to radi u trenutku kada budu mogli podijeliti s javnošću informacije koje budu mogli”.

Predsjednik SNV-a Boris Milošević zgrožen je događajem. "Što više normalan čovjek može reći na to? Grozno je i jezivo da su mladi ljudi spremni pisati takve poruke mržnje", komentirao je Milošević za DNEVNIK.hr. Dodaje da je to posljedica normalizacije ustaštva i toga što se o tome ne šalju jasne poruke. Podnijeli su prijavu i čekaju reakciju polcije. "Očekujemo postupanje policije, ali nažalost to nije samo problem policije, već problem društva", poručio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene