Premijer Andrej Plenković u posjetu je Vukovaru gdje je odgovarao na pitanja novinara o transparentu koji su jučer u Zagrebu držali mladići odjeveni u crno držeći baklje. Sadržaj transparenta je uznemirujuća prijetnja pripadnicima srpske manjine.


Premijer Andrej Plenković tijekom posjeta Vukovaru komentirao je i jeziv transparent s kojim su pozirali navijači u Zagrebu.

Vezani članci Andrej Plenković na Pagu Plenković odbio odgovarati o Frki Petešiću: "Imate li bilo koje drugo pitanje? Ništa? Hvala, doviđenja" Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Ivana Petrović o zbivanjima u BiH: "Ako se ne izmijeni izborni zakon, na sljedećim izborima Hrvati bi mogli biti pomnoženi s nulom"

Srpsko narodno vijeće objavilo je jutros na Twitteru fotografiju snimljenu u Zagrebu na kojoj se vide mladići ispred grafita posvećenog Dinamu kako drže natpis "Je**t ćemo srpske žene i djecu". Fotografiju je u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu snimio fotograf Nikola Šolić i objavio na Facebooku. Napisao je i da su uzvikivali "ubij, ubij".

Premijer Andrej Plenković je, odgovarajući na pitanje novinara kazao da fotografiju nije vidio, ali je jasno osudio takav čin.

"Bilo što što je takvo ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu", rekao je Plenković.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je izjavio da je policija pokrenula istragu vezano za transparent u zagrebačkoj Kustošiji kojim se vrijeđaju srpske majke i djeca, ističući da će policija riješiti svaki poziv na nasilje i etničku netrpeljivost.

Božinović je u Prelogu izrazio uvjerenje da je policija pokrenula istragu i da će riješiti ovaj slučaj, kao i svaki "koji poziva na nasilje i etničku netrpeljivost i u to ne treba ni malo sumnjati”. Naglasio je kako su od jutros "svi vrlo aktivno angažirani na tom slučaju”.

Na pitanje jesu li identificirani počinitelji, Božinović je rekao kako je policija jedna od institucija koja "vrlo promptno, možda i najbrže od svih izvješćuje javnost o svemu što se radi, ali naravno da se to radi u trenutku kada budu mogli podijeliti s javnošću informacije koje budu mogli”.

Predsjednik SNV-a Boris Milošević zgrožen je događajem. "Što više normalan čovjek može reći na to? Grozno je i jezivo da su mladi ljudi spremni pisati takve poruke mržnje", komentirao je Milošević za DNEVNIK.hr. Dodaje da je to posljedica normalizacije ustaštva i toga što se o tome ne šalju jasne poruke. Podnijeli su prijavu i čekaju reakciju polcije. "Očekujemo postupanje policije, ali nažalost to nije samo problem policije, već problem društva", poručio je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju