Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jezive poruke

''Je**t ćemo srpske žene i djecu'': Zbog odvratnog transparenta navijača privedene četiri osobe

Policija je privela četiri osobe nakon što je objavljena fotografija navijača koji poziraju s odvratnim transparentom na kojem piše ''Je**t ćemo srpske žene i djecu''.

Navijači na fotografiji poziraju s transparentom na kojem je zastrašujuća poruka. Slovo U u riječi djecu napisano je kao ustaško U, a osim zapaljenih baklji navijači drže i HOS-ove zastave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Policija je na naš upit odgovorila da su u četvrtak navečer primili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu, pa su na mjesto događaja odmah upućeni policajci. ''Prilikom dolaska na mjesto zatražene intervencije, policijski službenici nisu zatekli niti neposredno svjedočili protupravnom ponašanju vezano uz dojavu o remećenju javnog reda i mira.
No, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje. S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka. Dosadašnjim postupanjem policije, u službene prostorije dovedene su četiri osobe koje se dovodi u vezu s događajem'', poručili su iz PU zagrebačke.

''Zagrebačkim ulicama rulja mog života teče'', napisalo je Srpsko narodno vijeće na Twitteru kao reakciju na odvratan transparent.

 

"Bilo što što je takvo ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu", komentirao je u Vukovaru premijer Andrej Plenković

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da je policija pokrenula istragu, ističući da će policija riješiti svaki poziv na nasilje i etničku netrpeljivost.

''Grozno i jezivo''

Predsjednik SNV-a Boris Milošević zgrožen je događajem. ''Što više normalan čovjek može reći na to? Grozno je i jezivo da su mladi ljudi spremni pisati takve poruke mržnje'', komentirao je Milošević za DNEVNIK.hr. Dodaje da je to posljedica normalizacije ustaštva i toga što se o tome ne šalju jasne poruke. Podnijeli su prijavu i čekaju reakciju polcije. ''Očekujemo postupanje policije, ali nažalost to nije samo problem policije, već problem društva'', poručio je.

''Je li ovo sigurna Hrvatska? Očekujemo da policija pronađe i kazni počinitelje'', reagirao je SDP.

Fotografiju je u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu snimio fotograf Nikola Šolić i objavio na Facebooku. Napisao je i da su uzvikivali ''ubij, ubij''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene