Branko Bačić
Branko Bačić Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik HDZ-ova saborskog kluba Branko Bačić komentirao je odluku o raspuštanju Sabora 18. svibnja te predstojeće izbore koji će se održati u lipnju ili srpnju.


"Ne znam je li u nekoj demokratskoj državi oporba protiv izbora, osim u Hrvatskoj, Tri godine sazivaš raspuštanje sabora, a sada kada smo u finišu mandata, oni grintaju oko toga trebaju li biti izbori", rekao je Bačić.

Vezani članci Sabina Glasovac SDP najavio interpelaciju o projektu "Slavonija, Baranja i Srijem" zbog sumnje u korupciju Branko Bačić Bačić brani HDZ-ovog ministra: "Nije on nikakav uteg Vladi, očekujem jasno obrazloženje oporbe"

Kazao je kako su se stekli epidemiološki uvjeti za održavanje izbora te su zato predložili raspuštanje Sabora. 

Na pitanje postoji li neki datum koji bi posebno odgovarao HDZ-u, rekao je da im je svejedno kada će odluka stupiti na snagu.

"Kada će se održati izbori, ne ovisi samo o tome kada će predsjednik donijeti odluku već i o tome kada će ona stupiti na snagu. Nakon raspuštanja Sabora predsjednik ima četiri nedjelje koje razmatra za datum održavanja izbora. Ovisno o tome kada će donijeti odluku, mi smo spremni na njih kada god ih raspiše", rekao je Bačić.

Na pitanje kako će se odvijati kampanja, Bačić je odgovorio da će uvjete propisati Državno izborno povjerenstvo. 

"Uvjeren sam da će DIP kontaktirati s epidemiološkom službom u vezi s načinpm održavanja kampanje. Ne dvojim da će izbori biti demokratski i pošteni te da će na njima HDZ pobijediti", rekao je Bačić.