Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izaberimo grad'

Zoran Milanović usprotivio se podjelama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski SDP danas je na Zvončacu organizirao proslavu Međunarodnoga praznika rada na kojoj je sudjelovao i predsjednik te stranke Zoran Milanović, koji je pozvao Splićane da ne pristaju na podjele.

'Ne pristajte na podjele na došljake, brđane i na fetive jer toga nema, a mi kao stranka ne funkcioniramo na taj način niti ćemo na takav način voditi Hrvatsku', rekao je Milanović. Također se predizbornoj promidžbi usprotivio podjelama na 'ustaše' i 'partizane'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razmijenili pisma KARAMARKOV TIM IZNENAĐEN - HDZ nije očekivao ovakvu reakciju SDP-a Slika nije dostupna Problemi u koaliciji Jakovčić: Milanović će izgubiti lokalne izbore i ostati sam

'U ovoj promidžbi koja traje nećemo pristati na jezik podjela, na jezik - mi i oni, njihovi i naši, ustaše i partizani, vjeronauk i protiv vjeronauka jer to je upravo ona kavga i onaj metež koji naši politički konkurenti žele zametnuti', rekao je Milanović nazočnima na prvosvibanjskoj proslavi na Zvončacu.

Mnogi među nazočnima nosili su kapu s natpisom 'Izaberimo grad', što je i izborni moto SDP-ove koalicije u Splitu koju čine i HNS, HSU i DC, a koja podupire kandidaturu Ranka Ostojića za splitskoga gradonačelnika. Milanović je istaknuo kako se u predizbornoj promidžbi SDP neće koristiti 'osornim rječnikom' u kojem će se izricati poruke poput 'pregazit ćemo i sigurno pobijediti u prvom krugu' jer, dodao je, o tomu odlučuju građani, a SDP zna da ih neće iznevjeriti.

Također je optužio aktualnu vlast za gospodarsku krizu. 'U ovoj krizi u kojoj se spotičemo o vlastite pogreške koje je vlast činila zadnjih 20 godina SDP ima snagu, ljude i viziju', rekao je. Istaknuo je kako je jedino SDP organizirao proslave Međunarodnoga praznika rada u Rijeci i Splitu u zadnjih 20 godina i nikad se toga nije stidio.

Kandidat SDP-a za splitskoga gradonačelnika Ranko Ostojić reagirao je na istup aktualnoga gradonačelnika i ponovnog kandidata HDZ-a za tu dužnost Ivana Kureta na proslavi Međunarodnoga praznika rada na Marjanu, u kojem je zamjerio 'nekima' što privatiziraju taj praznik i što ga nisu došli proslaviti na Marjan. Ostojić je rekao da je i danas, kao i proteklih 20 godina, bio na Marjanu za 1. svibnja te je zamjerio Kuretu što nije došao na proslavu na Zvončacu koju organizira SDP. 'Kuret se tek sada sjetio da postoji 1. svibnja', zaključio je Ostojić. Na proslavi 1. svibnja, što ju je na splitskome Zvončacu organizirao SDP, uz zabavni program, nazočnima su dijeljene porcije lignji, bakalara i gavuna.

Milanović podupro prosvjede studenata

Milanović je podupro studente koji prosvjedima traže besplatno visoko školstvo ocjenjujući takve zahtjeve razumnima. 'Za vrijeme ove Vlade višestruko je narastao broj onih koji moraju plaćati studij, a to nije dobro i studenti koji moraju plaćati to vide i ustali su protiv toga potpuno razumnim zahtjevima', rekao je Milanović. Komentirajući metodu studentskih prosvjeda, Milanović je rekao da metoda koju su studenti izabrali 'privlači više pažnje', a slične se metode mogu vidjeti diljem Europe. 'Oni koji imaju s tim poteškoća, ne razumiju demokraciju', dodao je Milanović.

Na novinarski upit zašto je za 1. svibnja došao u Split poduprijeti SDP-ovca Ranka Ostojića za gradonačelnika, a nije ostao proslaviti Međunarodni praznik rada u Zagrebu, gdje je Milan Bandić SDP-ov kandidat za gradonačelnika, Milanović je odgovorio kako je u Zagrebu svaki dan. 'U Zagrebu sam svaki dan i pružam potporu Bandiću, a nositelj sam i liste u Zagrebu', rekao je Milanović. Dodao je kako je predsjednik stranke koja se bori za povjerenje ljudi u cijeloj Hrvatskoj te da je u Split danas došao jer nikada prije nije bio na proslavi Međunarodnog praznika rada u tom gradu.

Govoreći o Splitu Milanović je istaknuo da je Ranko Ostojić najbolji kandidat za gradonačelnika u posljednjih 30 godina. 'On je klasa za sebe i za klasu je iznad ostalih kandidata za splitskoga gradonačelnika', ustvrdio je. Također je istaknuo da je u Splitu u proteklih mjesec dana bez posla ostalo 1.500 radnika. 'Nije problem ako se radna mjesta izgube, ali je tragedija ako se izgubi tako mnogo radnih mjesta u tako kratkom roku', rekao je Milanović. Dodao je kako državna vlast nije sposobna niti je zainteresirana za otvaranje novih radnih mjesta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene