Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je danas sučeljavanje s protukandidatom za budućeg zagrebačkog gradonačelnika Josipom Kregarom rekavši da bi 'to bio gubitak vremena njegove radne kampanje'.


Bandić je, na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva, kazao da kao aktualni gradonačelnik i 'čovjek kojem je za 1,44 posto izmakla pobjeda u prvom krugu ima pravo odlučiti hoće li se sučeljavati ili neće.' Dodao je da je to i njegovo demokratsko pravo. 'Ja sam odlučio da se ne sučeljavam i radim svoj posao. Što je to smrtni grijeh?', upitao je.

Vezani članci Slika nije dostupna Šprem: Tko je dosad vozio sve te 'gradske aute'? Slika nije dostupna Bandić utrošio u kampanju 2,71 milijuna kuna, a Kregar 1,89

>> Gradonačelnici Bandić, Kerum i Bubalo

Upitan o Kregarovom mišljenju da u predizborno vrijeme ne bi trebao otvarati vrtiće ili škole Bandić je rekao da će svoj posao raditi do zadnjeg dana svoje funkcije, a to je kada Državno izborno povjerenstvo objavi izbor novog zagrebačkog gradonačelnika.

'Trebao bi otvarati 24 sata da sve stigenm otvoriti'

'Može se dogoditi npr. da Muzej suvremene umjetnosti bude gotov i dobije uporabnu dozvolu idući tjedan. Je li smrtni grijeh, ako to otvorim?', upitao je napomenuvši kako se može dogoditi i da se idući tjedan postavi i kamen temeljac za Glazbenu akademiju. 'Što sam ja tome kriv? Sada ćete reći da sam ja to tempirao za izbore. Nisam', rekao je zagrebački gradonačelnik. Istaknuo je da se toliko toga napravi da ne stigne sve otvoriti te bi trebao otvarati 24 sata da sve stigne.

Upitan o financiranju predizborne kampanje Bandić je kazao da za to treba pitati njegov izborni stožer, ali da osobno nikad ne bi pristao da kampanja bude rastrošna i da ne korespondira s situacijom u kojoj živimo te realnim ciljem koji su si zadali. Napomenuo je da su za prvi izborni krug planirali potrošiti dva do 2,5 milijuna kuna te za drugi krug milijun do 1,5 milijuna kuna. 'O svakoj potrošenoj lipi ću vas izvijestiti', najavio je Bandić.