Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitski odbori SDP-a i HNS-a, koji su ranije sklopili koaliciju za lokalne izbore u svibnju, danas su tu koaliciju proširili i na gradske organizacije DC-a i HSU-a, kojom za zajedničkog kandidata za splitskog gradonačelnika podržavaju SDP-ovca Ranka Ostojića.


Sporazum o predizbornoj koaliciji u Splitu potpisali su predsjednici splitskih odbora SDP-a Marin Jurjević, HNS-a Joško Dvornik, DC-a Mladen Nejašmić i HSU-a Milica Cipci. Zajednički kandidat za splitskog gradonačelnika Ostojić je komentirajući različitost programa koalicijskih stranaka, rekao kako je zajednički slogan svih četriri stranke 'Izaberimo Grad'. 'Nastupamo protiv onih koji nisu radili u interesu grada', dodao je.

Vezani članci Andrej Plenković Premijer novinarima dijeli lekcije, a na konferenciju kasnio više od sat vremena: "To je njegov princip - ja govorim, vi slušate, kad ja dolazim, vi čekate" Slika nije dostupna Vladajuća koalicija u Crnoj Gori pobjednik lokalnih izbora

Osvrčući se na izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je proteklog vikenda kazao kako će SDP možda najveću izbornu utakmicu voditi u Splitu, Ostojić je kazao kako je ona razumljiva jer se događanja u Splitu 'odražavaju na razinu cijele Hrvatske'. Predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević je rekao kako danas sklopljenom koalicijom u Splitu SDP, ali i stranke koalicijski partneri, potvrđuju svoje koalicijske sposobnosti.

HSU dovedena na prosjački štap

Predsjednik splitskog DC-a Mladen Nejašmić, objašnjavajući razloge sklapanja koalicije u Splitu sa SDP-om napomenuo je da postoje programske razlike između dvije stranke. No, dodao je, 'utapanjem HSLS-a i HSS-a u desni HDZ stvorilo se prostora za DC, koji je ostao stranka građanskog centra te je možda i najprirodnija koalicija sa SDP-om i HNS-om", ustvrdio je Nejašmić. Najavio je da će DC u takvu koaliciju stupiti i na razini Splitsko-dalmatinske županije. Predsjednica splitskog HSU-a Milica Cipci rekla je kako je njena stranka stupila u Splitu u koaliciju sa SDP-om jer je HSU, iako parlamentarna stranka, 'u Splitu dovedena na prosjački štap'.