Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori

Splitski SDP i HNS koalirali s DC-om i HSU-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski odbori SDP-a i HNS-a, koji su ranije sklopili koaliciju za lokalne izbore u svibnju, danas su tu koaliciju proširili i na gradske organizacije DC-a i HSU-a, kojom za zajedničkog kandidata za splitskog gradonačelnika podržavaju SDP-ovca Ranka Ostojića.

Sporazum o predizbornoj koaliciji u Splitu potpisali su predsjednici splitskih odbora SDP-a Marin Jurjević, HNS-a Joško Dvornik, DC-a Mladen Nejašmić i HSU-a Milica Cipci. Zajednički kandidat za splitskog gradonačelnika Ostojić je komentirajući različitost programa koalicijskih stranaka, rekao kako je zajednički slogan svih četriri stranke 'Izaberimo Grad'. 'Nastupamo protiv onih koji nisu radili u interesu grada', dodao je.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

Osvrčući se na izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je proteklog vikenda kazao kako će SDP možda najveću izbornu utakmicu voditi u Splitu, Ostojić je kazao kako je ona razumljiva jer se događanja u Splitu 'odražavaju na razinu cijele Hrvatske'. Predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević je rekao kako danas sklopljenom koalicijom u Splitu SDP, ali i stranke koalicijski partneri, potvrđuju svoje koalicijske sposobnosti.

HSU dovedena na prosjački štap

Predsjednik splitskog DC-a Mladen Nejašmić, objašnjavajući razloge sklapanja koalicije u Splitu sa SDP-om napomenuo je da postoje programske razlike između dvije stranke. No, dodao je, 'utapanjem HSLS-a i HSS-a u desni HDZ stvorilo se prostora za DC, koji je ostao stranka građanskog centra te je možda i najprirodnija koalicija sa SDP-om i HNS-om", ustvrdio je Nejašmić. Najavio je da će DC u takvu koaliciju stupiti i na razini Splitsko-dalmatinske županije. Predsjednica splitskog HSU-a Milica Cipci rekla je kako je njena stranka stupila u Splitu u koaliciju sa SDP-om jer je HSU, iako parlamentarna stranka, 'u Splitu dovedena na prosjački štap'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene