Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Matković zadovoljan rezultatom

'Ne pada mi na pamet od Osijeka ponovno raditi grad slučaj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gordan Matković, nezavisni kandidat za osječkoga gradonačelnika koji nije ušao u drugi krug, izjavio je danas u Osijeku kako je vrlo zadovoljan rezultatima koji su ostvarile njegove nezavisne liste jer će, kazao je, s pet mandata u Gradskom vijeću i pet u Županijskoj skupštini moći inicirati promjene u ponašanju lokalne politike.

Na konferenciji za novinare Matković je ocijenio da je, nakon nedavog razlaza s predsjednikom HSP-a Antom Đapićem, kroz potporu birača dobio 'punu satisfakciju i potvrdu svoga rada'. Komentirajući medijske napise po kojima HDZ, kao HSP-ov koalicijski partner, navodno pritišće Antu Đapića da odustane od kandidature u drugom krugu, čime bi se otvorio prostor za Matkovićevu kandidaturu, kazao je kako je njegova politička opcija preozbiljna za moguće manipulacije i postizborni inženjering, koji bi ga doveo u takvu poziciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijatelji postali neprijatelji Kandidati predali liste, kreću izbori Slika nije dostupna Prvo sučeljavanje na Dnevnik.hr Bubalo i Đapić se slažu samo oko Cece

>> Zagreb, Split, Osijek i Dubrovnik u drugi krug

'Osječani su odlučili tko ide u drugi krug, mi to uvažavamo i ne pada nam na pamet izvrgavati ruglu njihovu volju i od ovoga grada, kroz nekakve rupe u zakonu, ponovno praviti grad slučaj', poručio je Matković. Na novinarski upit je li o tome pitanju sinoć obavio razgovore s predstavnicima HDZ-a, Matković je kazao kako ti razgovori 'nisu obavljeni'.

'Nezavisna lista ne znači i neutralna'

Ocijenivši kako 'nezavisna lista ne znači i neutralna', Matković je kazao kako će se, pri formiranju većine u lokalnim predstavničkim tijelima 'tražiti rješenja koja će voditi do najstabilnijih kombinacija' kako bi se osigurala stabilnost gradu i Županiji.

Na pitanje je li mu HDSSB najbliži partner, s obzirom da je pojedinačno osvojio najviše mandata u gradu i Županiji, Matković je kazao kako, u skladu s izrečenim kriterijima, pravo prvenstva u pregovorima ima stranka koja je dobila najveću potporu birača, a to je HDSSB, ali da nije sklon rješavanju grada i Županije 'u paketu', već mu je bitna politička stabilnost predstavničkih tijela.

Na novinarski upit hoće li pozvati svoje birače da u drugom krugu podrže nekoga od dvojice preostalih kandidata - HDSSB-ovca Krešimira Bubala ili Antu Đapića, Matković je kazao kako će to uskoro učiniti, ali nije precizirao o kojem će se kanddiatu raditi. Na upit novinara ostaje li pri svojoj izjavi iz izborne noći da postoje ljudi koje nikako ne može poduprijeti, Matković je odgovorio potvrdno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene