Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Baš kao i u Splitu i u hrvatskoj metropoli vodi se borba za fotelju gradonačelnika koji bi upravljao gradom i proračunom većim od 14 milijardi kuna te gradskim tvrtkama.


Današnji skup pretvorio se gotovo u referendum o vladanju Milana Bandića gradom Zagrebom od 2000. godine. Sam Bandić želi pobjedu u prvom krugu iz psiholoških razloga, jer bi ulazak u drugi otvorio mnoge kombinatorike. Bandić je u devet godina u Zagrebu preokrenuo političku scenu i on danas dobiva i HDZ-ovo biračko tijelo, a u sredinama u kojima SDP nikada nije stajao dobro, danas stoji sjajno. S druge strane Josip Kregar se želi pokazati kao čista suprotnost Bandiću u načinu upravljanja gradom.

Vezani članci Slika nije dostupna Milanović: 'Tko želi kavgu, neka glasa za HDZ' Slika nije dostupna Kandidati na privatne e-mail adrese građana šalju promidžbene izborne poruke

'Ljudi bi trebali ponovo glasali za nas zato što smo u ovih devet god napravili puno. Mi smo preporodili ovaj grad. U njega nije investirano 40 godina', rekao je Milan Bandić. 'Za mene bi trebali glasati zato što sam u dosadašnjem radu pokazao da znam hoću i mogu i nemam ni najmanju mrlju u karijeri i imam energiju da vratim sve najbolje ovom gradu', rekao je HDZ-ov kandidat Jasen Mesić. 'Zagrepčani bi za mene trebali glasovati zato što sam kandidat koji zastupa one ljude koji u Zagrebu do sada nisu imali svog predstavnika. To su građani, prosječni srednji sloj', rekao je Josip Kregar. Što su još kandidati za gradonačelnika metropole još rekli pogledajte u priloženom videu.