Još jedan HDZ-ovac napustio je stranku. HDZ ima osipanje članova u Slavoniji, ali i u Puli. Problemi postoje i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Galerija


Slavko Grgić, dosadašnji predsjednik Mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, kao i član nacionalnog Predsjedništva i Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, donio je odluku o istupanju iz HDZ-a te je kao nezavisni kandidat istaknuo kandidaturu za gradonačelnika Otoka, javlja N1.

Vezani članci Davor Filipović HDZ-ovci zaratili na Facebooku. Filipović čestitao stranačkom kolegi na pobjedi pa ga prozvao zbog kritika Andrej Plenković Plenković o neslaganju u HDZ-u i suradnji s Čačićem: "Nismo ni milimetra iznevjerili ono zbog čega smo si na početku dali ruku"

Time se pridružuje Josipu Dabri, kandidatu za župana Vukovarsko-srijemske županije, koji je također početkom veljače istupio iz HDZ-a, priopćio je.

"Slušajući vlastita uvjerenja, vrijednosti i sve ono čime se vodim u životu i poslu, odlučio sam da je vrijeme za korjenite promjene. Motiv za dalje nisam mogao pronaći u okruženju u kojem ne mogu mijenjati stvari u smjeru općeg dobra i interesa i moja priča tu završava. Stoga, podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, kao i na mjesto člana Predsjedništva Mladeži HDZ-a.

Svoj rad nikada nisam temeljio na kritiziranju drugih te ću svoju borbu nastaviti za sve koji žele stati uz mene kao jednaki, kako bismo zajedno kreirali vlastitu budućnost zasnovanu na činjenicama, bez populizma i jeftinih floskula. Dokazat ćemo da mladi mogu, znaju i spremni su preuzeti odgovornost, uz mudrost i savjete starijih i iskusnijih. Dostojanstvo čovjeka sastoji se od njegova izbora, a izbor je na svakome od nas", istaknuo je Slavko Grgić.

Član Hrvatske demokratske zajednice bio je od 2015. godine te je, uz to što je bio predsjednik Mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, kao i član Predsjedništva i Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, bio i član Gradskog odbora HDZ-a u Otok i Gradskog odbora MHDZ-a.

Prošle godine HDZ je napustio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Jučer je stranku napustio i Damir Juzbašić, čelnik Ravnateljstva za robne zalihe, koji je u studenome izabran za novog predsjednika HDZ-a Županja.

Stranku je napustio i predsjednik pulskoga HDZ-a Petar Ćurić. Odustao je od kandidature na izborima, zbog kako je rekao, osobnih razloga. 

Problemi su se pojavili i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tamo je iz HDZ-a odlučio otići gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.