Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetio proračun

Podignuta optužnica protiv HDZ-ovog Rosavca: Prijatelju pojačao motor u privatnom automobilu na račun Županije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roman Rosavec, HDZ-ov zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, optužen je za zlouporabu položaja i potrošnju javnog novca. Prijavio je popravak službenog automobila Škode Octavije nakon prometne nesreće. U stvarnosti tog popravka nije bilo.

Romana Rosavca, HDZ-ova zamjenika sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića i kandidata stranke za gradonačelnika Popovače, USKOK je optužio za zlouporabu položaja i potrošnju javnog novca. Optužnica je podignuta na Županijskom sudu u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

Rosavca se tereti da je pojačavanje motora privatnog automobila svojeg prijatelja i kolege Ivice Šoštarića platio s računa Županije, pišu 24sata. Šoštarić je nekadašnji predsjednik mladeži HDZ-a Gline.

Prema optužnici, Rosavec je prijavio popravak službenog automobila Škode Octavije nakon prometne nesreće. Trebalo je popraviti i volan. Račun je plažen iz županijskog proračuna. U stvarnosti tog popravka nije bilo već je mehaničar pojačao motor Audija A4 kojim se Šoštarić privatno koristi.

Policija je događaj otprije dvije godine istražila pa predmet proslijedila USKOK-u. Podignute su optužnice protiv Rosavca, Šoštarića i mehaničara. Tereti ih se da su oštetili državni proračun za 3900 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene