Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''ZDRAVLJE NA DLANU''

Klisović u Zagrebu najavio gradnju nove bolnice, hospicija i nekoliko domova zdravlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novu bolnicu južno od Save, hospicij i nekoliko novih domova zdravlja u Zagrebu obećao je u utorak SDP-ov kandidat za gradonačelnika Joško Klisović predstavljajući na Vrbanima SDP-ov program zdravstva u Zagrebu.

Nove domove zdravlja dobit će Vrbani, Maksimir, Sesvete, Brezovica i Špansko s ciljem približavanja zdravstvene usluge građanima, poručio je Klisović uz livadu na Kutnjačkom putu na Vrbanima, gdje SDP, ako osvoji većinu, namjerava graditi dom zdravlja, društveni dom i knjižnicu.

Najavio je i izgradnju hospicija u Zagrebu, povećanje broja palijativnih kreveta u bolnicama i jačanje medicinskih timova koji će obilaziti građane u njihovim domovima.

Pročitajte i ovo Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije ZA 10-AK DANA U Splitu sve više procijepljenih: ''Broj zainteresiranih i dostupne količine cjepiva su toliki da gledamo kako to sve potrošiti u pet radnih dana''

Pročitajte i ovo Liječnik i pacijenti u KBC-u Rijeka Posljedice zaraze Otvorena nova post-COVID ambulanta u riječkom KBC-u: "Preboljeli imaju neurološke posljedice, smetnje pamćenja i koncentracije, probleme sa spavanjem..."

Nova platforma "Zdravlje na dlanu" koordinirat će zdravstvene usluge i građane upućivati tamo gdje najprije mogu obaviti dijagnostičke, preventivne ili kontrolne preglede, a mreža domova zdravlja smanjit će pritisak na bolnice i liste čekanja.

Klisović obećava i izgradnju bolnice u Novom Zagrebu i to u Blatu ako se realizira partnerstvo s državom. U suprotnom će se, kaže, naći drugo rješenje za bolnicu koju će SDP-ovci svakako graditi.

SDP-ov zdravstveni program za Zagreb pobliže su predstavili liječnici Sara Medved i Branko Kolarić, kandidati na SDP-ovoj listi za Gradsku skupštinu.

Specijalizantica psihijatrije Sara Medved upozorila je na "pandemiju duševnih teškoća" koja prijeti Zagrepčanima nakon epidemije korone i potresa.

Kao ključni resurs u očuvanju i unaprjeđenju mentalne skrbi navela je domove zdravlja i izvanbolničke programe "psihijatrije u zajednici".

"Zaštita mentalnog zdravlja bit će nam jedan od prioriteta u mandatu. Domovi zdravlja bit će okosnica piramide zdravstvene zaštite koja je danas u Zagrebu okrenuta i fokusirana na skupu bolničku zaštitu", rekla je Medved.

Pročitajte i ovo Stjepan Adanić i Vladislav Veselica NIJE KOMENTIRAO REZULTATE NADZORA Član Uprave JANAF-a: ''Poštujem instituciju predsjednika Republike i postoji određena povijest između naših obitelji, koja traje 70 godina''

Pročitajte i ovo Vili Beroš Problemi u KBC Sestre Milosrdnice Beroš o ostavci ravnatelja Vinogradske: "Ta vijest me nije iznenadila, ne znam motive, ali znam što slijedi"

Epidemiolog Branko Kolarić istaknuo je važnost da Novi Zagreb dobije opću bolnicu koja će rješavati hitne slučajeve i polikliničke specijalističke preglede.

"Sada imamo i financijske mogućnosti. Ako se takvu bolnicu uvrsti u Masterplan, moći će se financirati iz sredstava EU", poručio je Kolarić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene