Obavijesti Video Pretražite Navigacija
finale kampanje

Tomašević odgovorio Plenkoviću i otkrio ima li policijsku zaštitu: "Nitko od nas ne plače. Osjećam se sigurno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Možemo! predstavila je program za obnovu Zagreba nakon potresa. Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević otkrio je ima li policijsku zaštitu te odgovorio premijeru Plenkoviću koji je rekao da ljevica plače.

U samoj završnici kampanje stranka Možemo! predstavila je program za obnovu Zagreba nakon potresa. 

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević najavio je osnivanje Ureda za obnovu. "Zahtjevi za obnovu predani su samo za jednu petinu oštećenih zgrada, što je sramota i za grad i za državu", rekao je Tomašević i najavio obnovu zgrada tako da mogu izdržati i jače potrese od onog u Petrinji.

"Vršit ćemo pritisak na Vladu. Sve se treba ubrzati, najavili smo obnove i proračune i želimo zaposliti domaće tvrtke", dodao je.

Konačno je otkrio ima li policijsku zaštitu. "Ja nemam policijsku zaštitu niti sam to tražio. Pojačana je policijska aktivnost zbog okupljanja. Međutim, ja sam došao pješice i tramvajem, bez pratnje i zaštite, krećem se po gradu najnormalnije i u tom smislu nemam zaštitu. Nisam imao ozbiljnijih prijetnji, policija odlučuje o svemu. Ja se osjećam sigurno, a policija odlučuje o svim svojim postupanjima", rekao je Tomašević.

Odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću, koji je rekao da ljevica plače.

"Nitko od nas ne plače. Ja nisam tražio policijsku zaštitu niti sam je dobio. Ja nemam 24 sata policijsku zaštitu, došao sam s asistentom, nema policije nigdje. Ni u civilu, ni u službenim vozilima. Ono što smatram, a smatra i veći dio javnosti, jest da je ovo kampanja bez presedana što se tiče huškanja, retorike i govora mržnje i dezinformiranja.

Vidjeli ste da postoji direktna povezanost između Miroslava Škore i lažnih informacija na Facebooku. 

Ja doista mislim da bi takvoj kampanji trebalo reći ne u nedjelju, bez obzira na to o kome se radi. Ja ne bih volio nikome da ima takvu kampanju protiv sebe, a pogotovo ne na lokalnim izborima, kad bi se trebalo govoriti o komunalnim temama", rekao je Tomašević.

Na pitanje o eventualnim kaznenim prijavama, kaže: 

"O svim pravnim postupcima razgovarat ćemo nakon izbora. Činjenica je da imamo jako velik broj kleveta na račun moje bliže obitelji, dalje obitelji i suradnika. Time se sad ne bavimo, svaki dan imamo temu kojom se bavimo, a o pravnim postupcima razgovarat ćemo kasnije", rekao je zaključno Tomašević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene