Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon što je smijenio Josipu Rimac

Marko Jelić iz Knina u utrci za župana: "Svi su jednaki i to želim poručiti županiji. Zaostajemo, a za to nema valjanog razloga“

Aktualno Galerija Marko Jelić - 3 Marko Jelić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić - 4 Marko Jelić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić - 5 Marko Jelić - 5 Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić - 2 Marko Jelić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Jelić - 1 Galerija 1/5 >>
Gradonačelnik Knina Marko Jelić kandidirao se za mjesto Šibensko-kninskog župana. Nakon što je smjenio Josipu Rimac u Kninu, sada želi nastaviti s promjenama na lokalnoj političkoj sceni.

Za župana Šibensko-kninske županije kandidirao se dosadašnji gradonačelnik Knina Marko Jelić. On je prije četiri godine prvi put prekinuo vladavinu Josipe Rimac i HDZ-a u Kninu, a sad, kaže, isto to namjerava u Županiji. Oko sebe je okupio nezavisne načelnike i gradonačelnike.

Pročitajte i ovo Marko Jelić Lokalni izbori 2021. Kandidat za šibensko-kninskog župana Marko Jelić o svojem uspjehu u prvom krugu: "Birači traže nešto novo, traže promjene" Knin - 3 Ljudi odlaze iz grada Dan nakon Oluje, Kninu ostaju problemi i neispunjena obećanja. Mladi poručuju: "Svi smo mi isti, to je bilo prije nas..."

"Završila je zima i započelo proljeće, doba buđenja života iz sna koji je trajao duge mjesece hladnoće. Ovdje na izvoru rijeke koja uvezuje našu županiju, koja predstavlja kičmu našeg prostora, poveznicu između zaleđa i obale. Do sada ste nas spoznali u ulozi lokalnih čelnika koji su požrtvovno, beskompromisno i pošteno činili sve da naše sredine ožive i nakon dugih godina stagnacije postanu mjesta dostojna življenja.

Sustavno smo proveli i dalje provodimo aktivnosti koje su omogućile našim sugrađanima da se osjećaju i da budu jednaki. Upravo nezavisnost nas, potpuno oslobođenih od stranačkog kadroviranja, izdigla je naše sredine iz prosječnosti, a našim sugrađanima omogućila da dođu do izražaja“, istaknuo je.

Jelić je napomenuo kako je došlo vrijeme da se dokine osjećaj nemoći i apatije.

„Mi kao županija i Šibenik kao njeno središte zaostajemo za Zadrom i Splitom. Za to nema nikakvog valjanog i na razumu utemeljenog razloga. Imamo sve, dva nacionalna parka i tri parka prirode. Idealnu osnovu za razvoj turizma na održiv način, smanjujući pritisak na okoliš u turističkim središtima“, kazao je Jelić.

Naglasio je kako je došlo vrijeme za promjene, za transparentnije i učinkovitije upravljanje županijom. Dodao je kako su na primjeru Knina pokazali da se može više i bolje radom utemeljenim na poštenju i znanju.

"Svi su jednaki i to je ono što ja želim poručiti županiji. Ovo je prilika da promijenimo županiju tako da se više ne pitamo kome pripadamo, nego što želimo učiniti da svijet bude bolji i da djeca imaju bolju priliku za život“, zaključio je Jelić.

Za kraj dodajmo i da je Iris Ukić Kotarac kandidatkinja za njegovu zamjenicu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene