Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik iz Splita

Spektakularni nastupi kandidata! Jedan priznao da voli kršiti zakon, drugog bi zbog ovoga mogli izbaciti iz stranke, a treći poručio: "Birači nisu puno pametni"

Nakon svibanjskih izbora hadezeovac Andro Krstulović Opara prepustit će fotelju splitskog gradonačelnika nekome od brojnih kandidata. S nekima od njih razgovarali smo ovog tjedna u najlipšem gradu na svitu.

Do Splita smo se tog travanjskog dana iz Zagreba probijali čak devet sati, kroz gusti snijeg i snažan vjetar. Nasred Velebita provjeravali smo koliko imamo vode i unaprijed odredili kome pripada koliko čipsa, te se (malo u šali, a malo i ne) već opraštali od obitelji, života...

Dan poslije, kao da smaka svijeta nije bilo. Split je obasjalo sunce i ljude izmamilo na Rivu i obližnje trgove. 

Pa iako su Splićani poznati kao izravni i temperamentni, našim kandidatima gotovo nitko nije prišao dok smo ih snimali. Čak su i dobacivanja bila zanemariva, za razliku od svih drugih gradova u kojima smo razgovarali s potencijalnim gradonačelnicima. 

Vice Mihanović (HDZ) pokušat će naslijediti stranačkog kolegu Andru Krstulovića Oparu na čelnom mjestu grada pod Marjanom. Njegovi opušteni i šaljivi odgovori možda se svide vama, ali nije posve sigurno da će blagonakolno na njih gledati i u stranačkom vodstvu.

Željko Kerum Splićanima je dobro poznat. Jednom su ga već izabrali, a on je uvjeren da su i drugi put i to uvjerljivo. Ali eto, pokrali ga pa se ne računa. Sad ima plan kakvim će novcem ostvariti započete projekte, a skromno nam je otkrio da je mogao postati profesionalni pjevač, pilot ili kapetan. Stavlja li još uvijek pršut na čelo, provjerite u videu.

Na prošlim izborima natjecala se njegova supruga, no ove godine po glasove Splićana kreće Ivica Puljak, iako u politici uopće ne uživa. Otkrio nam je kako uspijeva dobro svirati gitaru iako baš i nema sluha te zašto će, postane li gradonačelnik, urediti baš dio grada u kojem živi.

Boje SDP-a na ovim će izborima braniti Ante Franić, mlad političar koji nam je priznao da voli kršiti zakon i kako vješto izbjegava policiju. Ponovit će često da živi 300 na sat, a šali se da mu je supruga diplomirana alkoholičarka.

U borbu za gradonačelničku fotelju samouvjereno je ušla i nezavisna kandidatkinja Branka Ramljak. Spremno nam je otkrila neke svoje mane, a na pitanje o porocima dobili smo znakovit osmijeh. 

 

Mostov kandidat Ivica Grković samozatajni je sveučilišni profesor koji nam je ipak priznao da zna planuti, a zanimljivo je odgovorio na pitanje kako su ga ''slomili'' da ipak krene u ovu neizvjesnu utrku.

 

Jakov Prkić, kandidat više stranaka (Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo! i Nova ljevica) neobičan je kandidat koji ne obećava velike stvari, a još je neobičniji njegov hobi.

I na kraju spektakl! HSS-ove boje u Splitu brani Siniša Vuco koji za sebe kaže da nije pjevač, već glazbenik i vokal. Potpuno nevjerojatno bilo je objašnjenje otkud on u HSS-u i kako je došlo do suradnje s Krešom Beljakom. U našem razgovoru u pravu se zvijezdu prometnuo jedan - balkon, a Vuco je tijekom snimanja donio i jednu odluku koja se neće svidjeti njegovim obožavateljima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene