Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Izbjegavati alkohol i gazirana pića

VIDEO: Toplotni udar mijenja navike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toplinski val ne popušta. Cijeli ovaj tjedan temperature u Hrvatskoj uglavnom su iznad 30 stupnjeva. Danas je najtoplije bilo u Kninu i Osijeku gdje su temperature iznosile čak 35 stupnjeva. No, već za vikend dolazi promjena.

Sunčeve zrake zagrijale su cijelu Hrvatsku. Temperature teško podnošljive. U Zagrebu živa na termometru izmjerila je čak 34 stupnja. U Osijeku je najtoplije, s temperaturom od 35 stupnjeva. Zaklon i zaštitu od vrućina svatko traži na svoj način. Zagrebačka Hitna pomoć za sada nema većih intervencija. Liječnici savjetuju izbjegavati sunce u razdoblju od 11 do 17 sati. Kronični bolesnici, mala djeca i plućni bolesnici posebno moraju paziti kad izlaze van na vrućinu. Obavezno staviti šešir i naočale te se odijevati laganije.

Pročitajte i ovo Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati Ilustracija Temperature do 40 Crveno upozorenje zbog toplinskog vala: Objavljeno koja su područja Hrvatske na udaru

Izbjegavajte alkoholna i gazirana pića

'Bočicu sa vodom obavezno imajte sa sobom, osvježite se sladoledom, nemojte piti gazirana pića i, naravno, nemojte piti alkohol, on je strogo zabranjen po ovako visokim temperaturama', kazala nam je Slobodanka Keleuva iz Hitne pomoći u Zagrebu. Ovakvo vruće i sparno vrijeme zadržat će se do kraja tjedna, kada dolazi promjena. Kratkotrajno osvježenje u obliku grmljavinskog pljuska malo će rashladiti i osvježiti Hrvatsku.

Kako podnosite ljetne vrućine?

  • Teško
  • Ne obazirem se na to
  • Dobro, ne izlažem se previše suncu

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene