Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ljepša je od francuskih'

Banje među deset naboljih plaža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačka plaža Banje među deset je najboljih plaža na svijetu. Ljestvicu je objavila internetska stranica Skyscanner. Lokacija i prekrasno more, samo su neke od prednosti koje ovu plažu čine prelijepom.

Plaža je smještena na ulazu u Stari Grad. Pogled na dubrovačke zidine samo je jedan od razloga koji privlači turiste na Banje. Plaža Banje zadovoljava standarde Europske unije o kakvoći mora, koja je na snazi od ove godine. 'Prema toj uredbi ocjenjujemo kakvoću mora. Uzimamo u obzir mikrobiološke parametre kao glavne indikatore onečišćenja mora. Osim toga gledamo i slanost i temperaturu. Dosadašnja ispitivanja kakvoće mora na plaži Banje, more je izvrsne kakvoće', rekla je Dolores Grilec, voditeljica odjela za okoliš.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Rade Garić, Institut za more - 1 Bol i opekline Plaže u Dubrovniku okupirala jadranska stvorenja od kojih mnogi zaziru: Stručnjak savjetuje kako se zaštititi

Da je plaža zaista zaslužila ovakvo mjesto na svjetskoj ljestvici, puno više govore dojmovi turista. No, unatoč svim pohvalama i tituli jedne od deset najboljih plaža na svijetu, nije uvijek moguće zadovoljiti ukuse svih ljudi. Kako kažu plaža je mala i neorganizirana. Iako većina od deset plaža na ljestvici nudi pregršt zabavnih i sportskih sadržaja, dubrovačka plaža je drukčija. Pobijedila je zahvaljujući tradiciji i prirodnim bogatstvima. Da je Dubrovnik biser Jadrana, zasigurno potvrđuje i ova titula.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene