Jacinda Ardern (Foto: AFP)
Jacinda Ardern (Foto: AFP) Foto: Afp

Na Novome Zelandu nitko nije izuzet od strogih mjera suzbijanja koronavirusa, pa tako ni premijerka Jacinda Ardern, koju u subotu nisu pustili u popularni restoran 'Olive' u Wellingtonu zbog poštivanja mjera fizičke distance.


Jacindi Ardern, njezinu zaručniku Clarkeu Gayfordu i grupi prijatelja s kojima su došli rečeno je da je restoran pun jer u njemu, u skladu s pravilima smije boraviti stotinu posjetitelja. Zamoljeni su da malo pričekaju.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Stiglo upozorenje: "U brojnim zemljama situacija će postati još gora, prije nego što postane bolja". Na proljeće u Europi još jedno cjepivo? Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Šef Štampara o cijepljenju i povratku djece u škole: "Ne, ne bih ostavio djecu doma. Kod nižih razreda ima vrlo malo zaraženih, oni nisu prenosioci"

"Preuzimam odgovornost za ovo. Nisam se najavio niti prethodno rezervirao mjesto", tvitao je Gayford.

"Ajme, Jacinda Ardern upravo je pokušala ući u Olive, ali je odbijena jer u restoranu nema dovoljno mjesta", napisao je korisnik Twittera po imenu Joey.

Glasnogovornik premijerkina ureda je pojasnio da se čekanje ispred kafića ili restorana za vrijeme restrikcija zbog koronavirusa može dogoditi svakome na Novom Zelandu: "Premijerka je rekla da će čekati poput svih ostalih."

Srećom po Ardernino društvo, druga grupa gostiju napustila je restoran nakon večere, pa je šef restorana potrčao za njima niz ulicu i pozvao premijerku da se vrati. Vlasnik restorana je kazao da bi isto učinio i za druge goste.

"Lijepo od njih što su potrčali za nama niz ulicu čim se oslobodio stol. Usluga A +", tvitao je Gayford.

"Ardern je uživala u brunchu i pola sata kasnije otišla. Bila je ljubazna s osobljem i prema njoj se postupalo kao prema svakome drugom gostu", rekao je vlasnik restorana.

Odbio je otkriti što je premijerka naručila, ali je potvrdio da je s premijerkom i njenim partnerom bila i njihova 23-mjesečna kći Neve. (Hina)