Jacinda Ardern (Foto: AFP)
Jacinda Ardern (Foto: AFP) Foto: Afp

Na Novome Zelandu nitko nije izuzet od strogih mjera suzbijanja koronavirusa, pa tako ni premijerka Jacinda Ardern, koju u subotu nisu pustili u popularni restoran 'Olive' u Wellingtonu zbog poštivanja mjera fizičke distance.


Jacindi Ardern, njezinu zaručniku Clarkeu Gayfordu i grupi prijatelja s kojima su došli rečeno je da je restoran pun jer u njemu, u skladu s pravilima smije boraviti stotinu posjetitelja. Zamoljeni su da malo pričekaju.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija Jedna osoba preminula: Osječko-baranjska županija ima razloga za slavlje, ali ne i njihovi susjedi - čak 24 pozitivna, Vinkovci novo žarište Roberto Mateš kampira u šatoru ispred bolnice da bude što bliže bolesnom sinu Šimun (7) je u bolnici, ali tati Robertu ne daju da bude s njim. Tata je zato donio šator i smjestio ga kraj bolnice, a sa Šimunom se čuje voki-tokijem

"Preuzimam odgovornost za ovo. Nisam se najavio niti prethodno rezervirao mjesto", tvitao je Gayford.

"Ajme, Jacinda Ardern upravo je pokušala ući u Olive, ali je odbijena jer u restoranu nema dovoljno mjesta", napisao je korisnik Twittera po imenu Joey.

Glasnogovornik premijerkina ureda je pojasnio da se čekanje ispred kafića ili restorana za vrijeme restrikcija zbog koronavirusa može dogoditi svakome na Novom Zelandu: "Premijerka je rekla da će čekati poput svih ostalih."

Srećom po Ardernino društvo, druga grupa gostiju napustila je restoran nakon večere, pa je šef restorana potrčao za njima niz ulicu i pozvao premijerku da se vrati. Vlasnik restorana je kazao da bi isto učinio i za druge goste.

"Lijepo od njih što su potrčali za nama niz ulicu čim se oslobodio stol. Usluga A +", tvitao je Gayford.

"Ardern je uživala u brunchu i pola sata kasnije otišla. Bila je ljubazna s osobljem i prema njoj se postupalo kao prema svakome drugom gostu", rekao je vlasnik restorana.

Odbio je otkriti što je premijerka naručila, ali je potvrdio da je s premijerkom i njenim partnerom bila i njihova 23-mjesečna kći Neve. (Hina)