Dalija Orešković i Marijana Puljak
Dalija Orešković i Marijana Puljak Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nakon informacije da su se viškom cjepiva protiv koronavirusa cijepili rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras i njegova supruga i potvrde da je isto učinio i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, priča o cijepljenju preko reda došla je do usijanja na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Alemka Markotić na konferenciji je potvrdila da je cijepila vlastitu majku, a uslijedila je polemika s prisutnim novinarima. Postavljeno joj je i pitanje hoće li zbog svega podnijeti ostavku, na što nije odgovorila.

Vezani članci Andrej Plenković za CNN - 1 Premijer Plenković optimistično za CNN: "Budemo li na 60, 70 posto rezultata iz 2019. bit će vrlo dobro" Cijepljenje, ilustracija Jedna od koronom najpogođenijih nacija objavila da je potpuno cijepila više od pola odraslog stanovništva

O njezinoj ostavci odmah se počelo govoriti i među saborskim zastupnicima. Ostavku Alemke Markotić, ali i ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka zazivaju zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak. Stranka Hrvatskih suverenista traži ostavku i ministra zdravstva Vilija Beroša te cijelog Nacionalnog stožera.

Maras: Da mogu svojima srediti cjepivo, ne bih to napravio

Nakon priznanja Alemke Markotić da je cijepila majku, na Facebooku se oglasio i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras

"Imam roditelje od 80 godina. Oboje je imalo karcinome. Kronični su bolesnici. Djecu su mi, svoje unuke, vidjeli u posljednjih pola godine samo preko WhatsAppa. Nisam gđa Markotić da im sredim cjepivo preko veze, a i da mogu, ne bih to napravio. U ovom bi svi trebali biti isti, a ne da neki imaju prednost. Slažete li se?" napisao je u objavi. 

Imam roditelje od 80 godina. Obadvoje su imali karcinome. Kronični su bolesnici. Djecu su mi, svoje unuke, vidjeli...

Objavljuje Gordan MarasPetak, 12. veljače 2021.

Ahmetović: Ova otužna žena mora otići odmah

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović aferu cijepljenja preko reda i procjepljivanje majke Alemke Markotić komentirala je na Twitteru. 

"Koliko majki strepi jer neće doći na red zato što nemaju djecu blisku vlasti? Jadnije od ove situacije je samo činjenica što je Alemka Markotić još uvijek osoba od povjerenja HDZ-ove klike i ravna životima svih nas. Ova otužna žena mora otići - odmah", napisala je.