Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kaos ide dalje

Pozvali sve na cijepljenje, a doza im nestalo već nakon 10 minuta: "Kako da budemo odgovorni?"; Stiglo i objašnjenje: "Došli su nam iz susjednih županija..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kampanja cijepljenja protiv koronavirusa značajno se usporila pa premijer, ministar Beroš kao i cijeli Nacionalni stožer uz potporu lokalnih pozivaju građane na cijepljenje. No, čitatelj iz Poreča u tom pothvatu potpuno je demotiviran nakon što mu je na punktu gdje se želio cijepiti bez najave rečeno da cjepiva – više nema…

Protekle subote na punktu u Osnovnoj školi Finida u 10 sati bila je gužva – moglo se cijepiti bez najave i činilo se da je javni poziv uspio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvali premijera na ostavku Više tisuća ljudi prosvjedovalo protiv mjera i programa cijepljenja, vodio ih kardiolog koji vladi poručuje: "Biramo da vi ne birate umjesto nas" Slika nije dostupna Vladin se plan izjalovio ANKETA Treba li cijepljenje protiv korone biti obavezno?

"Cijepljenje bez najave je počelo u 10 sati sa Pfizerom. U 10:10 liječnici su izašli van i rekli da cjepiva više nema jer je nestalo! Ja sam se dva puta htio cijepiti, dva puta neuspješno“, objašnjava čitatelj dodajući kako je nakon početne skepse ipak odlučio otići po svoju dozu jer ima malo dijete. Sada razmišlja da se niti ne cijepi. 

"Kako da budemo odgovorni? Kada i dođemo na cijepljenje istog nema“, frustiran je. 

Što se na punktu točno dogodilo i kako je moguće da je nestalo cjepiva upitali smo Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

Epidemiologinja Danijela Lazarić Zec iz NZZJZ-a IŽ pojasnila je kako je 15 osoba koje su željele cjepivo Pfizer zamoljeno da dođu u nadolazeću srijedu.

"Janssena je bilo na raspolaganju. Naime, na cjepni punkt je došlo 200-injak osoba iz drugih županija koje su trebale drugu dozu i to bez ikakve najave. Javni poziv je kao sto znate samo za necijepljene. Kako bi im se izašlo u susret i povećala procijepljenost, tih 200-injak osoba je dobilo drugu dozu, a trošene su planirane doze za javni poziv", objasnila je Lazarić Zec.

Naglasila je kako iz NZJZ-a Istarske županije apeliraju na građane iz drugih županija da po druge doze ne dolaze bez najave kako se ne bi nepotrebno stvarale gužve.

"Neka radi dogovora nazovu 052 702 617 u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije", poručuju iz Istre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene