Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali premijera na ostavku

Više tisuća ljudi prosvjedovalo protiv mjera i programa cijepljenja, vodio ih kardiolog koji vladi poručuje: "Biramo da vi ne birate umjesto nas"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od pet tisuća protivnika cijepljenja protiv koronavirusa okupilo se u srijedu ispred grčkog parlamenta u Ateni i uzvikivalo "uzmite si svoja cjepiva i gubite se odavde". Pozvali su premijera Kyriakosa Mitsotakisa da podnese ostavku.

"Svaka osoba ima pravo na izbor, a mi biramo da vlada ne bira umjesto nas", izjavio je kardiolog Faidon Vovolis, čelnik pokreta "Ponovno slobodni", koji je pozvao na prosvjed ispred parlamenta. Pokret se protivi oštrim vladinim mjerama protiv epidemije koronavirusa, a Faidon Vovolis smatra upitnim znanstvena istraživanja u vezi s cjepivom i nošenjem maski.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOGOVORILI SE S CRKVOM Brojke im opasno rastu: Susjedi će za Veliku Gospu građane cijepiti i ispred većih crkava te na hodočašćima Slika nije dostupna kaos ide dalje Pozvali sve na cijepljenje, a doza im nestalo već nakon 10 minuta: "Kako da budemo odgovorni?"; Stiglo i objašnjenje: "Došli su nam iz susjednih županija..."

Ovo je bio najveći prosvjed u Grčkoj protiv programa cijepljenja, a održan je uz prisutnost mnogobrojnih policajaca.

Oko 41 posto Grka u potpunosti je cijepljeno, objema dozama, a u ponedjeljak je vlada naložila obvezno cijepljenje za djelatnike u zdravstvu i zaposlene u staračkim domovima.

Također, nedavna anketa američke tvrtke Pulse pokazala je da će se većina Grka cijepiti te da bi cijepljenje trebalo biti obvezno za određenu populaciju.

Grčke vlasti u srijedu su objavile da je zabilježeno 3000 novozaraženih, a od početka pandemije 12.782 osobe umrle su od koronavirusa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene