Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTROŠENO 107 TISUĆA DOZA

Cijepljenje preko reda se nastavlja, HZJZ objavio da je određena količina cjepiva potrošena i na one koji nisu u rizičnim skupinama

Aktualno Galerija Vikica Krolo, zamjenica predsjednika Hrvatske liječničke komore Vikica Krolo, zamjenica predsjednika Hrvatske liječničke komore Foto: DNEVNIK.hr Pakiranje cjepiva protiv koronavirusa Pakiranje cjepiva protiv koronavirusa Foto: DNEVNIK.hr Cijepljenje, ilustracija Cijepljenje, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Galerija 1/4 >>
Cijepljenje preko reda se nastavlja. Do sada je potrošeno 107 tisuća doza, a otvorene doze se moraju potrošiti unutar nekoliko sati.

Do sada je ukupno utrošeno nešto više od 107 tisuća doza cjepiva ili 68 posto od ukupno zaprimljenih. Iz HZJZ-a kažu kako je određena količina cjepiva potrošena i na one koji ne spadaju u rizične skupine, no kažu nam kako je riječ o manjem broju za promociju cijepljenja.

Opravdavaju izvanredne situacije u kojima dolazi do cijepljenja preko reda ako se radi o već otvorenoj bočici i doze se moraju potrošiti unutar nekoliko sati.

No prioritet i dalje imaju osobe starije dobi ili oni koji imaju određene komorbiditete, a tko će doći na red prvi, odlučuju liječnici obiteljske medicine. Svaku osobu koju su cijepili moraju evidentirati u sustavu ''e-cijepih'', a potrošene doze prijavljuju se i Europskoj komisiji. Na koji način stiže cjepivo u ordinacije, objasnila nam je i predsjednica Koordinacije obiteljske medicine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIMIO OBJE DOZE Predsjednik HGK-a Luka Burilović potvrdio da se cijepio protiv korone: "Ne smatram da sam se cijepio preko reda. Ja sam ratni vojni invalid"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠIRI SE BRZINOM MUNJE Dosad otkriven u više od 50 država: Britanski soj koronavirusa mogao bi postati dominantan u cijelom svijetu

''Onoliko koliko mi znamo u ovome tjednu će doći manje količine, znači za otprilike 20-ak pacijenata po ordinaciji, i to samo one koje su prihvatile cijepiti u ordinaciji. Ostali su se odlučili da će čekati veće količine i da će se to onda organizirati po punktovima.

Dakle mi imamo plan da cijepimo prvo starije od 80 godina, kad njih procijepimo onda se spuštamo na 75 i 60 godina i vodimo računa o tome da to ipak budu kronični bolesnici'', rekla je Vikica Krolo, predsjednica Koordinacije obiteljske medicine. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene