Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema izuzetaka

Dvojica policajaca snimljena bez zaštitnih maski u tramvaju, iz policije odmah reagirali i najavili sankcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica policajaca ušla su u tramvaj na zagrebačkom Trgu Josipa bana Jelačića bez zaštitne maske u petak poslijepodne iako je odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite nošenje maski u javnom prijevozu obavezno.

U petak oko 17 sati, dvojica policajaca ušli su na zagrebačkom Trgu Josipa bana Jelačića u tramvaj na liniji 6 u smjeru naselja Sopot.

Niti jedan od njih dvojice nije imao na licu zaštitnu masku iako je odlukom Nacionalnog stožera ona u javnom prijevozu obavezna. Videosnimku možete pogledati ovdje.

Iako je prije rečeno da vozač tramvaja ne smije krenuti dok svi putnici nemaju zaštitne maske na licu, 'šestica' je zatvorila vrata i krenula s Jelačića. U tramvaju su tijekom vožnje, svi osim policajaca, u tom trenutku nosili obavezne zaštitne maske.

24 sata piše da njihova vožnja nije trajala dugo jer su već na Glavnom kolodvoru izišli iz tramvaja.

Oglasila se zagrebačka policija

O ovom događaju smo upit poslali PU zagrebačkoj. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

"Odlukom o izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19, koja je stupila na snagu 25. lipnja 2020. godine, propisano je, između ostalog, da su putnici u javnom prometu obavezni za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice.

U tom smislu obveze propisane tom Odlukom, bez posebnih izuzetaka, odnose se i na policijske službenike kada kao putnici ili iz razloga obavljanja policijskih poslova borave u prijevoznom sredstvu javnog prometa.

U odnosu na događaj koji navodite poduzet će se potrebne mjere i radnje s ciljem identifikacije policijskih službenika te utvrđivanja vrste i težine povrede službene dužnosti propisanih odredbama Zakona o policiji te u ovisnosti o utvrđenom pokrenuti odgovarajući disciplinski postupak", priopćeno je iz PU zagrebačke.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene