Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velečasni Krunoslav Novak

Vjerski stručnjak o Papinoj poruci svijetu: "Povijest pišu osobe koje nikad ne izlaze na medijsku scenu - liječnici i medicinsko osoblje"

Velečasni Krunoslav Novak
Velečasni Krunoslav Novak DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Velečasni Krunoslav Novak Galerija 1/1 >>
Papa Franjo u petak je uputio izvanrednu poruku i blagoslov svijetu, u prizoru koji će zasigurno ući u povijest kao dotad nezabilježen - na praznom trgu sv. Petra. O značenju njegove poruke porazgovarali smo sa vjerskim stručnjakom.

Papa Franjo uputio je izvanrednu poruku i blagoslov u kojoj je pozvao na solidarnost i zajedništvo.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Uobičajeno blagoslov Urbi et orbi upućuje se na Božić i Uskrs, ali ovaj put papa je zbog ozbiljnosti situacije učinio iznimku. Blagoslov Gradu i svijetu uputio je s praznog Trga svetog Petra, koji je potpuno zatvoren za javnost. Prizor koji će ući u povijest. Na praznom Trgu svetog Petra jedino što se moglo čuti bila je kiša. I riječi pape Franje.

Sve oči u Papinu molitvu bile su uprte i na zagrebačkom Kaptolu. O Papinoj poruci svijetu u jeku pandemije koronavirusa s komunikologom i svećenikom, doc. dr. sc. Krunoslavom Novakom s Hrvatskog katoličkog sveučilišta razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

"Jučer je doista bio povijesni trenutak", rekao je velečasni Novak.

"Od Pape smo čuli riječi ohrabrenja i poziv u vjeru u Boga", rekao je.

Papa je poručio u poruci i blagoslovu da smo "svi na istom brodu". Poziv je to na svijest o tome koliko je svatko od nas važan u onome što radi u vrijeme ove globalne zdravstvene krize, smatra Novak.

"Kad govori o brodu, govori o brodu čitavog čovječanstva i čitavog planeta. Papa nas poziva da postanemo svjesni koliko je uloga svakog od nas bitna u onome što radimo", pojašnjava velečasni Novak.

"Povijest pišu osobe koje nikad ne dolaze na medijsku scenu, a to su liječnici i medicinsko osobe", kaže Novak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene