Vili Beroš kazao je kako nas očekuje rast hospitaliziranih pacijenata, a komentirao je i kako je KB Dubrava najopremljenija za prihvat COVID bolesnika.


Ministar zdravstva Vili Beroš u Saboru je komentirao najnovije brojke zaraženih u Hrvatskoj te prosvjed djelatnika KB-a Dubrava.

Vezani članci Kolona sjećanja u Vukovaru Čeka li nas porast koronabrojki nakon Kolone sjećanja? Beroš poručio: "Znam da je protokol napravio sve" Članica Nacionalnog stožera Alemka Markotić Markotić kupuje lijek protiv bolesti COVID-19: Jedna doza koštat će 15.500 kuna

"Broj zaraženih nešto je manji nego prošlih dana, ali broj preminulih iznimno je velik. Svaki je preminuli jedan previše. Očekuje se da će sljedećih dana rasti broj hospitaliziranih. Pripremamo se na tsunami bolesnika", rekao je Beroš.

Rekao je kako je puno bolje centralizirano liječiti sve COVID bolesnike na jednom mjestu.

"KB Dubrava je za to najbolje opremljena i zato je ona odabrana. Koja bolnica ima bolje uvjete?" rekao je Beroš.

Izjavio je kako liječnici pružaju izvrsnu zaštitu oboljelima od koronavirusa.

"Ne možemo premjestiti cjelokupni kadar i svu opremu iz ostalih bolnica u Dubravu. Za to sada i nema potrebe", rekao je. 

"Dubrava nije jedina bolnica"

Ministar je istaknuo kako Dubrava nije jedina bolnica.

"Nisu svi zadovoljni s idejom o COVID bolnici, ali stručna skupina ponudila je rješenje s kojim se ja slažem i za koje odgovaram. Napravit ćemo sve da Dubrava funkcionira", rekao je. 

Objasnio je kako se promjenom Upravnog vijeća željelo staviti Dubravu "u srce borbe protiv epidemije"

"Naravno da nije normalno da djelatnici prosvjeduju. Novo vodstvo morat će riješiti problem duopola. Oni koji ne mogu sudjelovati u zaštiti COVID bolesnika bit će premješteni u druge zagrebačke bolnice. One koji prosvjeduju pitam koja je alternativa", rekao je Beroš i dodao da nema dojam da je sustav krahirao.

"Ako sustav krahira, dat ću ostavku"

"Ako sustav krahira, ja ću dati ostavku", rekao je. 

Objasnio je kako se respiratori ne nalaze u nekom skladištu, već su u drugim bolnicama i koriste se i za slučajeve koji nemaju veze s koronavirusom.

"Nitko nema višak respiratora koji stoje na raspolaganju", kazao je. 

Na komentare liječnika o nehigijenskim uvjetima u bolnici Beroš je rekao kako se čuo s ravnateljem koji mu je rekao da "možda uvjeti nisu najprimjereniji, ali nikome ništa ne fali".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju