Nacionalni stožer objavio je nove informacije o stanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj. Trenutačno su diljem zemlje zaražene 1343 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježen je 61 novi slučaj. Preminula je još jedna osoba u splitskom KBC-u, tako da se ukupan broj umrlih popeo na 19. Najavljeno je i otvaranje tržnica te dulje radno vrijeme trgovina sljedeća tri dana.


Nacionalni stožer izvijestio je da je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata još 61 osoba zaražena koronavirusom. Ukupan broj zaraženih u Hrvatskoj sada iznosi 1343.

Među novozaraženima su i štićenici iz Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu.

Ministar zdravtsva Vili Beroš Beroš objavio najnovije informacije iz Splita: "Pripremamo se maksimalno za ono što nam dolazi"

U KBC-u Split jedan je pacijent preminuo od koronavirusa.

Dosad je testirano 13.125 ljudi, a 179 zaraženih je ozdravilo.

U bolnicama se na liječenju od Covid-19 trenutačno nalazi 359 ljudi. Kod kuće se liječi 789 osoba. Na respiratoru se nalazi 36 osoba, odnosno jedan više u odnosu na dan ranije.

Vozilo hitne pomoći prevozi pacijenta u karlovačku bolnicu tijekom epidemije koronavirusa Pacijent zaražen koronavirusom hitno operiran u Karlovcu, zaražena i predstojnica Klinike za infektivne bolesti u Osijeku

U samoizolaciji je 14.258 ljudi.

Krunoslav Capak komentirao je stanje u kninskoj bolnici i u rehabilitacijskom centru u Stubičkim Toplicama.

Što se kninske bolnice tiče, Capak je rekao kako je u razgovoru s epidemiologinjom koja se nalazi u bolnici saznao da je stanje od utorka nepromijenjeno i nema novozaraženih te da se u samoizolaciji nalazi pet zdravstvenih djelatnika te bolnice. Provodi se dezinfekcija, dodao je Capak.

Šef HZJZ-a rekao je kako je nastavak rada Stubičkih toplica upitan, s obzirom na veći broj zaraženih ii onih koji su u samoizolaciji.

Odgovorio je i na pitanje novinara o tome ima li saznanja koliko ljudi može imati asimptomatsku zarazu koronavirusom te kazao kako su dvije studije prema čijim je rezultatima između 40 i 50 posto zaraženih ispitanika bilo bez simptoma. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović upitan je o postupanju policajca u Splitu prema dvije novinarke koje su izvještavale ispred Doma za starije i nemoćne osobe.

Istaknuo je da policija postupa drugačije od slučaja do slučaja, ali uvijek u skladu sa zakonom te dodao da nemaju dvostruke standarde.

Božinović je izvijestio i da je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima.

"Dobili smo zadnju potvrdu iz lokalnih stožera civilne zaštite da su pripravni za poseban način rada tržnica za vrijeme epidemije te je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Odluka stupa na snagu", kazao je.

Pozvao je umirovljenike da u najvećoj mjeri podižu mirovine na bankomatima. "Molimo sve građane da u doba isplate mirovina odgode odlazak u poslovnice banaka i daju prednost starijim sugrađanima", rekao je.

Na kraju je poručio da će se s obzirom na nadolazeći blagdan Uskrsa radno vrijeme trgovina iznimno produžiti u četvrtak, petak i subotu do 20 sati navečer.