Obavijesti Video Pretražite Navigacija
delta istisnula druge sojeve

U Srbiji gotovo 3000 novozaraženih: "Prije je jedna osoba mogla zaraziti dvije, sada zbog delta soja može zaraziti 8-9 ljudi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je u posljednja 24 sata na koronavirus testirano 15.529 građana od kojih je 2981 novozaraženi. Preminulo je 14 pacijenata, a na respiratorima ih se nalazi 80.

U ponedjeljak je testirano 12.740 građana, od kojih je 2335 bilo novozaraženo. Preminulo je 12 pacijenata, a na respiratorima je bilo 75 ljudi.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Ravnateljica Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Jelena Begović kazala je kako je delta soj gotovo istisnuo druge sojeve iz populacije.

"Delta soj je počeo preuzimati primat u svim zemljama, na globalnom nivou preko 50 posto slučajeva, sada i puno više pripada delta soju. Jako je brzo ušao u populaciju i istisnuo sve dosadašnje sojeve. Ono što je njegova glavna razlika u odnosu na dosadašnje sojeve je činjenica da se strašno brzo širi. Na početku pandemije jedna osoba je mogla zaraziti dvije, sada je delta soj doveo do toga da jedan čovjek može zaraziti osam do devet ljudi", kazala je Begović, prenosi Kurir.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene