Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pandemija ne posustaje

U Sloveniji porastao broj zaraženih. U Češkoj oboren crni rekord, od rujna pojačavaju mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češke vlasti u petak su zabilježile 506 novih slučajeva koronavirusa, što je rekordan broj novozaraženih u jednome danu otkad je u toj zemlji proglašena epidemija. U Sloveniji su u zadnja 24 sata potvrđene 43 zaraze koronavirusom, a jedan oboljeli od COVID-19 je preminuo.

Češka je do danas prijavila 21.551 potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom. Dosad je od posljedica bolesti umrlo 411 osoba, od čega 19 prošli tjedan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju dosta uvezenih slučajeva Kod susjeda naglo skočio broj novozaraženih, a prije nepunih mjesec dana proglasili su kraj epidemije Slika nije dostupna Neke mjere još na snazi Susjedi proglasili kraj epidemije: "Za nama je teška godina i pol, ali još nismo prošli kroz cilj"

 

Vlada te države među prvima je u Europi uvela ograničeno kretanje i poslovanje na početku epidemije.

Restrikcije je počela ukidati u svibnju, no sada ponovno uvodi neke mjere ograničenja, s obzirom na porast broja novozaraženih posljednjih tjedana.

Od 1. rujna ponovno će biti obvezne maske u javnome prijevozu, u zdravstvenim i socijalnim ustanovama te u zgradama državnog ureda, kao i u trgovinama, restoranima i zajedničkim prostorijama u školama.

Od rujna vlada planira uvesti popuštanje mjera ograničenja za javne događaje.

U Sloveniji opet porastao broj zaraženih, jedna osoba preminula

U Sloveniji su u zadnja 24 sata testiranjem 1203 osobe potvrđene 43 zaraze koronavirusom, a jedan oboljeli od COVID-19 je umro, objavila je slovenska vlada u subotu na Twitteru.

Broj novih zaraza povećan je u odnosu na prethodni dan kad je uz 1096 testova zabilježeno 38 slučajeva zaraze, uz također jedan smrtni slučaj.

Najviše novih zaraza u zadnja 24 sata, njih deset od 43, zabilježeno je u Ljubljani, a ostale su disperzirane u različitim općinama širom države.

Prema novim podacima ministarstva zdravstva, u slovenskim je bolnicama trenutno 18 zaraženih, nijedan nije na intenzivnom liječenju, a dvoje pacijenata u zadnja je 24 sata otpušteno kućama.

Od početka epidemije u Sloveniji je do sada, nakon 149.390 provedenih testova, potvrđeno 2617 slučajeva zaraze koronavirusom, aktivnih slučajeva je trenutno 370, a 131 oboljeli od Covida-19 je do sada umro.

U prvih pet dana ovog tjedna u Sloveniji je zabilježeno 188 novih zaraza, dobrim dijelom "importiranih" iz inozemstva. Najveći dio zaraženih je u mlađoj životnoj dobi i bez izrazitijih simptoma, pa je stanje u bolnicama s obzirom na priljev oboljelih stabilno i bez većih promjena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene