Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminule 22 osobe

Produžene restrikcije u Sloveniji, brojke novozaraženih i dalje rastu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 830 novih zaraza koronavirusom, od COVID-a umrle su još 22 osobe, a zbog teškog epidemiološkog stanja restrikcije su produžene i na idući tjedan, objavila je u subotu slovenska vlada.

Obavljeno je 2648 testova, a pozitivnih brisova na koronavirus bilo je 830 odnosno 31,3 posto, nešto više nego dan ranije, potvrdilo je ministarstvo zdravstva. Povećan je i broj oboljelih u bolnicama te je trenutno hospitalizirano 1315 pacijenata, 39 više nego prethodni dan, od čega je 201 teže oboljeli na intenzivnim odjelima, osam više u odnosu na dan ranije.

S novim fatalnih ishodima bolesti u zadnja 24 sata broj preminulih od posljedica koronavirusa u Sloveniji od početka epidemije povećao se na 2063, po čemu je ona među zemljama u Europi s najvišim mortalitetom. Zbog epidemiološke situacije koja je unatoč strogim mjerama i dalje vrlo teška vlada Janeza Janše je u subotu navečer objavila kako mjera zabrane rada neesencijalnih trgovina i nekih usluga ostaje na snazi još sedam dana, unatoč mišljenjima da treba dopustiti ponovni rad trgovina obuće i odjeće, cvjećara, frizerskih salona i salona za masažu.

O toj su mogućnosti s vladom u subotu govorili predstavnici obrtnika i trgovaca kojima je poručeno da će se neke mjere uskoro na tom području početi ublažavati, ovisno o razvoju stanja i situaciji u pojedinim regijama. Na snazi idući tjedan ostaju i druge stroge restrikcije, kao što su zabrana okupljanja izvan užeg obiteljskog kruga, policijski sat, te zabrana napuštanja granica matičnih općina, osim zbog odlaska na posao i povratka s posla i nekih drugih izuzetnih okolnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEMA EKSPONENCIJALNOG RASTA Slovenska vlada naručila milijun i pol tisuća brzih testova, najavili i moguće ublažavanje mjera

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ogromne brojke Srbija ulazi u crnu korona zonu: Imaju više od 1000 zaraženih na 100 tisuća stanovnika. Slovenija i Hrvatska im blizu

Od subote je otvoreno nekoliko skijaških centara, ali uz ograničenja i u smanjenom opsegu, ne smiju se koristiti zatvorene kabine na žičarama. Za tu je djelatnost problem i to što odlazak na skijanje još nije opravdani razlog za odlazak izvan matične općine. Zatvoreni su i ugostiteljski i turistički objekti u takvim centrima, a zbog strogog režima na državnim granicama uslijed epidemije ne mogu računati niti na strane posjetitelje.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene