Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buking iznad očekivanja

U Hrvatskoj odmara oko 230 tisuća gostiju, nema otkazivanja zbog rasta broja zaraženih: "Osjećamo se sigurno, nema puno ljudi..."

Turisti i dalje dolaze u RH - 3
Turisti i dalje dolaze u RH - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Turisti i dalje dolaze u RH - 5 Turisti i dalje dolaze u RH - 5 Foto: DNEVNIK.hr Turisti i dalje dolaze u RH - 6 Turisti i dalje dolaze u RH - 6 Foto: DNEVNIK.hr Turisti i dalje dolaze u RH - 4 Turisti i dalje dolaze u RH - 4 Foto: DNEVNIK.hr Turisti i dalje dolaze u RH - 3 Turisti i dalje dolaze u RH - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Turisti i dalje dolaze u RH - 1 Galerija 1/5 >>
U Hrvatskoj se odmara oko 230 tisuća gostiju, a porast broja zaraženih nije povećao otkaze rezervacija. Iako gosti najviše biraju smještaj u domaćinstvima, i u nekim hotelima teško je pronaći slobodnu sobu.

Izoliranost, mir, tišina i temperatura od 30-ak stupnjeva… Tako za neke izgleda idealan odmor u doba korone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najvažnija ekonomska grana Premijer Plenković za CNN o porastu oboljelih i otvorenoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj: ''To je bio kalkulirani rizik'' Slika nije dostupna čekaju mjere za pomoć Kampovi tek na polovici lanjskog prometa, moguće ranije zatvaranje: "Imali smo određenu dozu optimizma, ali..."

„Tu smo svatko na svome, na plaži je razmak tako da nema nikakvih problema“, kaže Alemka iz Slovenije.

Turisti poručuju kako se u našoj zemlji osjećaju sigurno jer, kako kažu, nema puno ljudi, a dosta ih nosi maske.

Privatni smještaj za sada je prvi izbor gostiju. Jedna kuća za iznajmljivanje je tako popunjena do sredine rujna, a bazen je izvan funkcije jer pazi se na svaki detalj higijene.

„Neki gosti žele da im se svaki dan ulazi u kuću, a kod onih koji to ne žele, idemo svaki drugi dan te mijenjamo ručnike, a ako treba i krevetninu“, kaže iznajmljivačica Barica Sruk.

Buking iznad očekivanja žele zadržati i u jednom crikveničkom hotelu pa je tako želja gosta njihova zapovijed.

„Može bez naknade dobiti doručak, ručak i večeru u sobu“, poručuje direktorica hotela Alin Harambašić.

U Hrvatskoj trenutačno najviše odmaraju gosti koji dolaze automobilom - Nijemci, Slovenci, Austrijanci i Česi. Od idućeg tjedna stižu i oni iz udaljenijih zemalja.

„Samo s Frankfurtom ćemo tjedno imati 32 linije. Ovih dana precizira se i Velika Britanija. Neke agencije inzistiraju kako imaju dosta dobar booking naročito za Split i Dubrovnik“, kaže ministar turizma Gari Cappelli.

A kada turisti i stignu - važno je da imaju u čemu i uživati.

„Sve dodatne usluge su aktivne, i brodari koji nude različite izlete i akvarijum kao i skoro sve manifestacije koje smo planirali, ali u manjem obimu“, kaće Martina Krajc iz Turističke zajednice Crikvenice.

Ni investicija ne manjka. Grade se novi sadržaji, podiže kvaliteta usluga. Jer cilj je privući što više gostiju, virusu unatoč.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene