Koronavirus u svijetu - 3
Koronavirus u svijetu - 3 Foto: Afp

Brazil je zabilježio više od 45 tisuća novih slučajeva zaraze koronavirusom u protekla 24 sata, a Meksiko više od devet tisuća, što je najviše do sada.


Brazilsko minsitarstvo zdravstva priopćilo je da su u Brazilu u protekla 24 sata zabilježena 45.392 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je umrlih bilo 1088.

Vezani članci Državna granica, ilustracija Idete u Italiju? Obvezan test prije ili nakon ulaska u zemlju, ima jedna iznimka Prosvjed protiv zabrane pušenja u Španjolskoj, ilustracija Zabranili pušenje na terasama kafića zbog širenja koronavirusa: "Otpuhivanje dima širi kapljice, a i pušač skida masku..."

Otkako je počela pandemija, u Brazilu se koronavirusom zarazilo više od 2,7 milijuna ljudi, dok se službeni broj umrlih popeo na 93.563, pokazuju podaci ministarstva.

Velike brojke i u Meksiku

Meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je da je u proteklih 24 sata zabilježeno rekordnih 9556 novopotvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, što je ukupno 434.193 slučaja.

Umrle su 784 osobe, što je ukupno 47.472 umrlih. Broj zaraženih u Meksiku, prema priopćenju vlade, vjerojatno je znatno veći od broja potvrđenih slučajeva.