Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali na poštivanje mjera

U BiH potvrđena 303 nova slučaja zaraze, preminula jedna osoba: "Stanje je ozbiljno zbog okupljanja ljudi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini u petrak su prijavljena 303 nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o podacima koje prikupljaju zavodi za javno zdravstvo Federacije BiH i Republike Srpske.

U Federaciji BiH u protekla 24 sata testirana su 1122 uzorka, pri čemu je zaraza potvrđena kod 178 osoba, dok su u Republici Srpskoj testirali 546 uzoraka, a 125 je bilo pozitivno.

Pročitajte i ovo Christian Schmidt Odluka europskog predstavnika HDZ BiH: "Schimdtovo nametanje izmjena izbornog zakona ugožava europski put zemlje" Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari"

Bolnica u Banjoj Luci prijavila je i jedan smrtni slučaj povezan sa zarazom koronavirusom. Pokazatelji od petka nalik su na one koji su dnevno pristizali cijelog tjedna jer je u pravilu svakog dana bilo nešto više od 300 novozaraženih.

U Federaciji BiH pojedinačno je najveći broj novozaraženih od četvrtka bio u Sarajevu, gdje je otkriveno 55 novih slučajeva, dok su u RS-u krizna žarišta bili Bijeljina s 20 novozaraženih te Banja Luka, u kojoj je zaraza potvrđena kod još 16 osoba.

Ukupni broj osoba kod kojih je u BiH potvrđena zaraza od početka epidemije sada je nešto manji od 9800, a službeno je prijavljeno 275 smrtnih slučajeva.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislav Zeljković kazao je u petak na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci kako je "stanje ozbiljno prije svega zbog činjenice da se ljudi nastavljaju okupljati u većim skupinama i ne poštuju propisane mjere zaštite".

"To su najjednostavnije mjere kojih se svaka osoba može bez problema pridržavati", kazao je Zeljković, apelirajući na građane da shvate kako samo o njihovu ponašanju ovisi hoće li se zaraza nastaviti širiti sadašnjom zabrinjavajućom dinamikom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene