Koronavirus u Kini - 1
Koronavirus u Kini - 1 Foto: Afp

Tajlandski liječnici tvrde da su uspješno izliječili dvoje pacijenata iz Wuhana zaraženih koronavirusom koristeći kombinaciju antivirusnih lijekova, objavili su u nedjelju iz tajlandskog Ministarstva zdravlja, prenosi američki CNN.


Dr. Kriangsak Atipornwanich, liječnik u bolnici Rajavithi u Bangkoku, izjavio je kako je na 71-godišnjoj pacijentici koristio kombinaciju lijekova koji se koriste u liječenju osoba zaraženih HIV-om i virusom gripe.

Vezani članci Portugal, ilustracija Jedna od turistima najpoželjnijih europskih zemalja donijela je važnu odluku, ali njome Hrvati koji je žele posjetiti neće biti nimalo zadovoljni Željka Karin Iz Splita stiže poruka: ''Niti ove brojke ne zadovoljavaju i još nismo mirni''. Gospođa Katarina je milijunta cijepljena osoba u Hrvatskoj

"Liječili smo pacijenticu u teškom stanju i rezultati su vrlo zadovoljavajući. Stanje pacijentice vrlo se brzo popravilo unutar 48 sati", izjavio je dr. Atipornwanich.

Predstavnici ministarstva na konferenciji za medije izjavili su kako su posljednje laboratorijske pretrage pokazale da u dišnom sustavu pacijentice više nema tragova virusa.

U Kini raste broj preminulih i zaraženih

Broj preminulih u Kini u epidemiji koronavirusa narastao je do nedjelje na 361, što je povećanje za 57 osoba u odnosu na prethodni dan, objavila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Od novih smrtnih slučajeva, njih 56 zabilježeno je u provinciji Hubei, dok je jedna osoba preminula u pokrajini Chongqing. U Kini je zabilježeno još 2829 zaraženih osoba, pa je ukupan broj narastao na 17.205. (Hina)