Provjera temperature na granici
Provjera temperature na granici Foto: Afp

Slovenska vlada ažurirala je svoje liste kojima se države prema epidemiološkoj situaciji dijele na "zelene", "žute" i "crvene" kako bi uskladila svoje standarde s onima koje priprema EU.


Slovenska vlada je na dopisnoj sjednici usvojila promjene o zemljama na crvenoj listi pa su se tako hrvatske županije uz granicu s tom zemljom našle na narančastoj listi. To znači da se iz tih područja u Sloveniju može ući s negativnim testom i bez karantene.

Vezani članci Saborski zastupnik Josip Đakić Đakić prebolio koronu, oporavlja se na Lošinju: "Tko nije osjetio njene teške simptome ne može zamisliti što je to" Koronavirus u Sloveniji, ilustracija Korona bukti u našem susjedstvu, ali i ostatku Europe: "Nemamo vremena, izgledi nisu dobri. Ti su brojevi katastrofalni"

Na crvenoj listi su Brodsko-posavska, Dubrovačko-neretvanska, Ličko-senjska, Požeško-slavonska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Virovitičko-podravska i Zadarska županija.

Srbija i Poljska ponovno su se našle na zelenoj listi zemalja, pridruživši se Cipru, Latviji, Litvi, Lihtenštajnu i Finskoj među europskim zemljama, dok se susjedna Italija povukla sa zelene liste, javlja 24ur.