Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vidi razlog za promjene

Radovan Fuchs o prelasku na online nastavu: "Nije jednostavno otvoriti i zatvoriti škole jer one nisu kafići"

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u četvrtak da se nastava u školama odvija po modelu koji je postavljen od početka i da nema razloga za njegovu promjenu, što se odnosi i na uskrsne praznike.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs novinarima je uoči sjednice Vlade rekao da su uskrsni praznici definirani ukupnim planom odvijanja nastave pa skraćivanje praznika dolazi u obzir jedino ako se to naredi iz Ministarstva zdravstva

"Mi ove zime nismo produžili zimske praznike, samo smo ih presložili, opseg sati izvođenja nastave ostao je isti", rekao je ministar te dodao: "I dalje mislimo da je ovakav pristup dobar jer u momentu pogoršanja stanja u županiji škole mogu prijeći na model C i ne gubi se ništa od broja sati izvođenja nastave."

Dodao je da "djeca moraju biti u prvom redu i na prvom mjestu jer nije jednostavno otvoriti i zatvoriti škole jer one nisu kafići" te "same promjene na drugi model iziskuju pripreme".

Također je rekao da je promjena modela nastave posebno važna za maturante.

"Jučer smo dogovorili s Primorsko-goranskom županijom da prijeđu na online nastavu za više razrede osnovnih škola i sve razrede srednjih škola, osim maturanata", rekao je Fuchs.

U Hrvatskoj je trenutačno 640 djece pozitivno na koronavirus, od čega je 67 posto u pet županija: Primorsko-goranskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Zagrebačkoj i Varaždinskoj.

"Situacija u školama u ostalim dijelovima Hrvatske još uvijek je dobra, stupanj zaraze je na razini listopada prošle godine", rekao je ministar obrazovanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sarajevsko groblje Apokaliptični prizori: Snimke iz zraka pokazuju pravo stanje koronakatastrofe, u samo četiri dana umrlo 90 ljudi u glavnom gradu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SLABA PROCIJEPLJENOST Eksplozija pandemije uoči izbora: Zatvaraju škole, trgovačke centre, restorane...

S HZJZ-om je dogovoreno da se počnu procjepljivati prosvjetni radnici, pri kraju je Sisačko-moslavačka županija, a potom je predloženo cijepljenje u Primorsko-goranskoj.

"Djeca koja prolaze s relativno blagim simptomima ostanu kod kuće i ne testiraju se, ali kad se pojavi bilo kakva sumnja u školi, dijete ide na testiranje", rekao je Fuhcs te dodao kako nije moguće svako malo testirati čitavu populaciju nastavnika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene