Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuska časna sestra Lucile Randon najstarija je Europljanka koja je preboljela COVID-19, samo nekoliko dana prije 117. rođendana, piše BBC.


Randon, koja je 1944. godine uzela ime sestra Andre, 16. siječnja testiranjem je utvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Novinarima je kazala da nije imala nikakve simptome te da nije ni znala da boluje od koronavirusa.

Vezani članci Portugal, ilustracija Jedna od turistima najpoželjnijih europskih zemalja donijela je važnu odluku, ali njome Hrvati koji je žele posjetiti neće biti nimalo zadovoljni Uzimanje brisova za testiranje na koronavirus, ilustracija Najveći svjetski proizvođač cjepiva dovoljno doza imat će tek od kolovoza: Ovaj tjedan očekuju vrhunac vala uz 24 milijuna zaraženih

Odmah je izolirana od ostalih štićenika doma za umirovljenike u francuskom Toulonu i liječnici smatraju da se u potpunosti oporavila.

Sestra Andre je slijepa i kreće se u invalidskim kolicima, a u četvrtak 11. veljače proslavit će 117. rođendan u prisutnosti manjeg broja ljudi nego što je dosad običavala.

David Tavella, glasnogovornik doma umirovljenika Sainte Catherine Laboure, smatra da je sestra Andre imala veliku sreću.

Novinarima je rekao da ga vitalna starica nije pitala za zdravlje, već za svoje navike. Željela je znati hoće li morati promijeniti raspored obroka i spavanja.

"Nije pokazala strah od zaraze ni od bolesti, no bila je zabrinuta za ostale korisnike doma", rekao je Tavella.

Sestra Andre rođena je 11. veljače 1904. godine. Po podacima popisa superstogodišnjaka organizacije Gerontology Research Group (GRG), ona je najstarija građanka Europe i druga najstarija stanovnica svijeta.

Na pitanje francuske televizije BFM boji li se zaraze COVID-om odgovorila je niječno. Kaže da se ne boji umrijeti te da bi "voljela biti negdje drugdje - pridružiti se svojem bratu, djedu i baki."