Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG RASTA ZARAZE

Istarski učenici ponovno na prilagođenom modelu praćenja nastave: ''Rezultati koji se postižu kod kuće su nerealni, rupe koje ostaju u znanju su nenadoknadive''

Aktualno Galerija Učionica, ilustracija - 1 Učionica, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Učionica, ilustracija - 2 Učionica, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Učionica, ilustracija - 3 Učionica, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Učionica, ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Zbog povećanja broja novozaraženih neke su županije donijele odluku o privremenom načinu odvijanja nastave. Tako će sljedeći tjedan, po prilagođenom principu, neki učenici u Istarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Primorsko-goranskoj županiji nastavu pratiti virtualnim putem, dok će ostali ipak fizički prisustvovati nastavi u školama.

Zbog sve većih brojki, sve se češće razgovara o ponovnom pooštravanju mjera. Škole u nekim županijama se vraćaju na online nastavu, ali samo od 22. ožujka do 2. travnja. Najavljuje se i cijepljenje prosvjetnih djelatnika.

Izlaganja pred pločom od idućeg tjedna u istarskim osnovnim školama u više neće biti. Svi osim nižih razreda sele na online nastavu. Odluka vrijedi na razini županije, a online model vrijedit će i za sve srednjoškolce osim maturanata. Odluku poštuju, ali u jednoj pulskoj osnovnoj školi smatraju da nije dobra za djecu.

Pročitajte i ovo Maleni Frane je rođen u Sisku 17. ožujka 2021. Dirljiva priča s Banovine U Sisku rođen mali Frane, ime je dobio po velikom dobročinitelju koji je obitelji pomogao nakon potresa: "Jako sam sretan, ali..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NASTAVLJA SE BORBA Beroš nakon odluke EMA-e o cjepivu AstraZenece: ''Ovo ne smije biti razlog opuštanju. Pokažimo da znamo i možemo bolje''

"Rezultati koji se postižu kući su nerealni, a rupe koje ostaju u znanju su apsolutno nenadoknadive, djeca kad nam se vraćaju puno se povlače u sebe, puno su agresivnija, nezadovoljnija", komentirala je ravnateljica OŠ Veli Vrh, Ileana Zahtila Blašković.

Online nastavu po istom modelu uvodi i Primorsko-goranska županija, a u Splitsko-dalmatinskoj putem računala nastavu će pratiti samo prva tri razreda u srednjim školama. Ukupno 640 učenika diljem zemlje trenutačno je zaraženo korona virusom. Ministar najavljuje i procjepljivanje prosvjetnih djelatnika.

"Upravo su u završetku, čini mi se, Sisačko-moslavačka županija, mi smo preporučili, ovisno o raspoloživim cjepivima da sljedeće bude Primorsko-goranska i onda idemo dalje", izjavio je ministar obrazovanja, Radovan Fuchs.

"Ja sam prijavljena, čekam kao i većina već puno mjeseci, no nitko ne zove. Smatram da smo vrlo izloženi virusu, a nitko nas nije stavio u neku prioritetnu skupinu", objasnila je učiteljica iz OŠ Veli Vrh iz Pule, Martina Mahić.

Produljenja uskrsnih praznika neće biti, kao ni, barem za sada, uvođenja novih mjera na nacionalnoj razini. Propusnice neće trebati za Uskrs, a mjere će se, prema potrebi, pooštravati na razini županija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAMPANJA PROTIV KORUPCIJE Bizarna objava Zdravka Mamića: Pozvao sve koji su se susreli s ucjenama sudaca da podijele svoju priču

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Nuspojave su neizbježne'' Europska agencija za lijekove odlučila o cjepivu AstraZenece: ''Sigurno je za korištenje, nije povezano sa stvaranjem krvnih ugrušaka''

"Županijski stožeri pogotovo kad su u pitanju strože mjere su pozvani da ih predlažu jer oni najbolje, njihovi epidemiolozi i struka na trenu znaju gdje se eventualno pojavilo neko žarište. Samodisciplina i odgovornost u konačnici nam sve o tome ovisi", rekao je ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

I o nabavi cjepiva, koja ide sve samo ne po planu.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene