Ministar zdravstva Vili Beroš
Ministar zdravstva Vili Beroš Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Danas je EMA objavila da je cjepivo tvrtke AstraZeneca učinkovito i sigurno u borbi protiv koronavirusa te da nema povezanosti sa stvaranjem ugrušaka.


Danas je Europska agencija za lijekove održala konferenciju za novinare gdje su objavili da je AstraZenecino cjepivo protiv koronavirusa sigurno i učinkovito te da nema povezanosti između cjepiva i stvaranja krvnih ugrušaka kod pojedinaca.

''Ono je sigurno i efektivno, nije povezano sa stvaranjem krvnih ugrušaka'', rekla je izvršna direktorica EMA-e, Emer Cooke.

Ministar zdravstva, Vili Beroš, reagirao je na tu odluku putem svojeg službenoj Twitter profila napisavši da su mjere i cijepljenje ''najučinkovitije uporište protiv epidemije''.

Jelena Pavičić Vukičević Jelena Pavičić Vukičević ide u utrku za Zagreb: ''Milan Bandić bio je fantastičan trener. Sada je došlo vrijeme za novu trenericu''

Hrvatska putovnica, ilustracija Početak turističke sezone odgođen, rasprave o COVID putovnicama sve glasnije: ''Digitalna zelena potvrda je korak naprijed''

''EMA je odlučila: AZ cjepivo protiv COVID-19 je sigurno i nema jasne povezanosti s poremećajima zgrušavanja. Koliko nas ova odluka čini zadovoljnima, ne smije biti razlog opuštanju. Mjere i cijepljenje najučinkovitije su uporište protiv epidemije. Pokažimo da znamo i možemo bolje'', napisao je.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju