Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije problem biti vani, ali...

Božinović poručio ugostiteljima: ''Ako ćemo kad zahladi zatvoriti stijene i upaliti grijalicu, onda to više nije terasa''

Načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović komentirao je na konferenciji za medije druženja na terasama kafića.

Davor Božinović, načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite, u srijedu je na konferenciji za medije kazao da je dosad utvrđeno da se novi sojevi koronavirusa šire jednako kao i prva varijanta i osvrnuo se na druženja na otvorenom.

''Nije problem biti vani. Zato smo rekli da se otvaraju terase koje nije bilo logično otvarati tijekom zime. Može se, ali treba držati distancu'', poručio je.

''Ako ćemo kad malo zahladi zatvoriti stijene (staklene stijene na terasama ugostiteljskih objekata, op. a.), pa malo upaliti grijalicu, onda to više nije terasa i ako je netko zaražen, on će proširiti zarazu'', kazao je. Dodao je i da se na privatnim druženjima može širiti zaraza.

Pročitajte i ovo Vera Katalinić Janković Preminulo je 12 osoba Dramatičan porast broja zaraženih, imamo gotovo 1500 novih slučajeva. Preminula djevojčica od 12 godina: "Imala je višestruke komorbiditete"

Božinović je istaknuo da se treba pridržavati svih mjera i paziti na održavanje fizičke distance. ''Minimalna je šansa da se zarazite na otvorenom ako se držite tih nekoliko mjera, pa čak i u zatvorenom. Sve se svodi na to. Ovo što brojevi rastu očito je dokaz da se opuštamo'', zaključio je Božinović.

U posljednja 24 sata dramatično je porastao broj novozaraženih u Hrvatskoj. Među 8676 testiranih evidentirano je 1445 novih slučajeva zaraze. Preminulo je 12 osoba, među kojima je i 12-godišnja djevojčica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene