Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"uskoro turbo buster doza"

Pitao Lauca jesu li dvije doze cjepiva dovoljne da pandemija završi, znanstvenik dao zanimljiv odgovor: "Realizacija prodajnih planova Pfizera..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Znanstvena savjeta vlade RH Gordan Lauc danas je objavio novi status na Facebooku ispod kojeg je dobio brojne komentare građana, a jedan se posebno istaknuo.

Znanstvenik je u statusu govorio o necijepljenoj populaciji starijoj od 80 godina te njihovim smrtnim slučajevima, a jedan od pratitelja ga je upitao što treba učiniti da pandemija stane te hoće li biti dovoljno to što je dva puta cijepljen.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak Nema novih mjera Porast zaraženih u Europi! Capak o koronavirusu: "Imamo tri nova soja, situacija je stabilna" Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images) sladoledari više zarađuju Znanstvenik krenuo u obračun s antivakserima: Naziva ih zločincima i tvrdi da je sladoled opasniji od cjepiva

Lauc mu je odgovorio: "Neće. Realizacija prodajnih planova Pfizera zahtijeva da se cijepite svakih 6 mjeseci (tj. za sada 6, možda uskoro smanje na svaka 3 mjeseca), a morate cijepiti i djecu. Uskoro će izaći i turbo buster doza, koja će biti nešto skuplja, ali će sigurno biti puno bolja".

Znanstvenika, koji je zbog svojih stavova posljednjih dana u centru pažnje javnosti, ali i kolega, upitali smo što je mislio s tim komentarom i je li ozbiljan, a njegov odgovor objavit ćemo po primitku. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene