Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najavili alternativni program

Otkazana komemoracija u Bleiburgu: ''Na ovu odluku bili smo nažalost prisiljeni''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počasni bleiburški vod izvijestio je da odustaju od organizacije ovogodišnje komemoracije u Bleiburgu.

Na izvanrednoj telefonskoj proširenoj sjednici Upravnog odbora Počasnog bleiburškog voda 20. travnja 2020. donesena je odluka o odustajanju od organiziranja planirane središnje komemoracije za žrtve Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta koja je bila planirana za 16. svibnja 2020. na Bleiburškom polju u Austriji.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

''Na ovu odluku bili smo nažalost prisiljeni uslijed propisa zbog koronavirus pandemije kojima je vlada Austrije ograničila prava na javna okupljanja, a vlade Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na (pro)putovanja u inozemstvo'', priopćili su.

Najavili su da će u najkraće vrijeme upoznat ćemo hrvatsku javnost o alternativnom programu obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda. Kažu da na tome rade s Hrvatskim saborom kao pokroviteljem središnjeg obilježavanja i Dušobrižništvom za Hrvate u inozemstvu kao suorganizatorom u liturgijskom dijelu uime Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene