Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na tri dana

Cijeli grad zatvoren zbog tri neobjašnjena slučaja COVID-a: "To bi mogao biti jedan od brže prenosivih sojeva..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandska premijerka Jacinda Ardern u nedjelju je naredila trodnevno zatvaranje za grad Auckland zbog pojave tri neobjašnjena slučaja COVIDA-19 u zajednici.

Građanima najvećega novozelandskoga grada, kojih je 1,7 milijun, naređeno je da ostanu kod kuće od ponoći, kad počinje karantena trećeg stupnja u kojoj se škole i tvrtke zatvaraju, osim osnovnih službi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UVODE COVID PUTOVNICE Odustaju od strategije "nula COVID-a", premijerka priznala: "Ne možemo se u potpunosti riješiti korone" Slika nije dostupna Zaključano 1,7 milijuna stanovnika Građani na ulicama: Je li ovo kraj podrške u zemlji s najstrožim zatvaranjima, na samo 27 zaraženih spremaju novi lockdown

Ardern je rekla da je zatvaranje uvedeno samo zbog slučaja da "bi to mogao biti jedan od brže prenosivih sojeva COVIDA prema kojemu moramo djelovati s visokim stupnjem opreza".

Premijerka je mjeru najavila nakon hitnog sastanka s drugim najvišim dužnosnicima u vladi. Rekla je da su odlučili oprezno pristupiti dok ne saznaju više o epidemiji.

Zaraženi su majka, otac i kći iz Aucklanda. Dužnosnici su rekli da majka radi u tvrtki koja pere rublje za zrakoplovne kompanije, a istražuju postoji li povezanost sa zaraženim putnicima. Žena sama nije ulazila u zrakoplove.

To je zatvaranje prvo u šest mjeseci i predstavlja značajan zastoj u uglavnom uspješnim naporima države da kontrolira virus.

Novi Zeland, s populacijom od 5 milijuna ljudi, prijavio je ukupno nešto više od 2300 zaraženih i 25 umrlih od početka pandemije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene