Nacionalni Stožer uvodi nove, pojačane mjere uslijed sve većeg broja zaraženih. Najnovija mjera odnosi se na nošenje zaštitnih maski.

Galerija


Uvodi se mjera obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski. Maske za lice ili medicinske maske obvezni su koristiti: zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjeti dopušteni, zatim vozači, ostali zaposlenici u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu, odluka je Nacionalnog stožera, a uvodi se od ponedjeljka. 

Vezani članci Krunoslav Capak i Sanja Vištica - 4 Capak: "Na jesen će sve biti teže kontrolirati, sigurno ćemo morati donositi nove odluke'' Koronavirus u BiH, ilustracija Novi podaci iz susjednih zemalja: U Srbiji od koronavirusa preminulo još devet osoba, u BiH umrlo petero ljudi

Zaštitne maske postaju obvezne za zaposlenike u trgovačkoj djelatnosti i za kupce za vrijeme boravka u prodavaonicama. 

Maske će morati nositi zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontak s gostima i koji sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka i druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Ova Odluka primjenjuje se od 13. srpnja 2020. godine, priopćeno je.