Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Srušen jučerašnji rekord: U Hrvatskoj 140 novooboljelih, umrla jedna osoba. Županije i dalje javljaju o novim slučajevima zaraze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ima 140 novooboljelih. Time je srušen jučerašnji rekord po broju novozaraženih u posljednja 24 sata.

* Ukupno potvrđeno 3672 slučajeva zaraze u Hrvatskoj

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Danas više od 3100 novozaraženih, pozitivan svaki treći testirani: Padaju rekordi u više županija Koronavirus, Ilustracija - 10 IZ MINUTE U MINUTU Lokalni stožeri objavljuju nove informacije: U jednoj županiji zabilježen dosad najveći udio pozitivnih u četvrtom valu

* Preminulo 118 ljudi

* Dosad se 2377 osoba oporavilo

21:50 Iz stožera Karlovačke županije javljaju da su pristigli novi nalazi te da imaju još dvoje novozaraženih iz Ogulina.

17:21 Načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković nije među sedmero novozaraženih u toj županiji. On je od petka u samoizolaciji zbog kontakta s oboljelom osobom.

"Negativan sam na COVID-19! Maloprije je stigla i službena potvrda, odnosno negativan nalaz mog jučerašnjeg testiranja. Dobra je to vijest za mene i moju obitelj, ali i za sve one koji su u zadnje vrijeme bili u kontaktu sa mnom i s članovima moje obitelji. Moram ostati još četiri dana u izolaciji jer će tada proteći 14 dana od mog kontakta s pozitivnom osobom", objavio je Bošnjaković na svom Facebook profilu. 

15:52 Iz Požeško-slavonske županije javili su da imaju 73 aktivna slučaja korone. Budući da su jučer izvijestili da ih imaju 71, znači da je u toj županiji najmanje dvoje novozaraženih. Navode kako nastavljaju s testiranjem kontakata zaraženih. 

14:29 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je 1 osoba pozitivna na koronavirus (Krapina). Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze na području Krapinsko - zagorske županije je 8. U samoizolaciji se nalazi 121 osoba. U protekla 24 sata testiran je 51 uzorak, od kojih je 49 negativno, 1 nalaz je pozitivan, dok se za 1 uzorak čekaju rezultati.

14:04 U protekla 24 sata zabilježeno je 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088. Među njima su 124 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 3 pacijenta. Jedna osoba je preminula. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 3672 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 118 preminulo, a 2466 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4756 osoba.

Do danas je ukupno testirano 92 808 osoba, od toga 1322 u posljednja 24 sata.

13:53 Čekaju se podaci Nacionalnog stožera. Već sada je oboren jučerašnji neslavni rekord po broju novooboljelih. 

13:31 Na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih.

12:41 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupno je hospitalizirano 5 osoba u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 4524 uzoraka. U samoizolaciji se nalaze 153 osobe.

12:30 Na području Zagrebačke županije u subotu je šest novozaraženih koronavirusom, jedna je osoba preminula, a ukupno je dosad zabilježeno 199 zaraženih osoba. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije trenutno je aktivnih 56 slučajeva, izliječeno je 135 osoba, a 8 ih je preminulo.

11:53 Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 226 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije 12 je novooboljelih osoba i to 10 iz Splita, te po jedna osoba iz iz Solina i iz Otoka.

Pozitivan je i jedan djelatnik komunalnog redarstva u Splitu. Preventivno je 17 njegovih kolega u samoizolaciji. Zaražen je i jedan djelatnik gradske uprave.

Od ukupnog broja danas novooboljelih osoba 8 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba, od kojih je dvoje vezano za nedavno svadbeno okupljanje. Ostale 4 osobe nalaze se u epidemiološkoj obradi.

U samoizolaciji se nalazi 489 osoba, a četiri osobe hospitalizirane su KBC-u Split na bolničkom lječenju.

11:42 U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih, izvijestio je lokalni stožer. Na liječenju u šibenskoj bolnici i dalje su dvije osobe. Od jučer je uzeto 78 uzoraka od kojih je dosad testirano njih 37.

11:37 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije sedam (7) je novih pozitivnih osoba. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 114, dok je broj aktivnih slučajeva 69.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja da se suzdrže od organizacije i održavanja istih ili da se ista održavaju uz maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

11:22 U Zagrebu je 35 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih je 27 kontakt već zaraženih. Za 164 osobe određena je mjera samoizolacije. Od 35 novooboljelih osoba od koronavirusa, njih 27 su kontakti prethodno oboljelih osoba, sedam je osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, a jedna je osoba zarazi bila izložena u noćnom klubu. Trenutno je u Gradu Zagreba 387 aktivnih slučajeva i 1039 aktivnih samoizolacija.

10:54 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 12 novih pozitivnih osoba (4 iz Vinkovaca, 2 iz Vukovara, 1 iz Cerne, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Đeletovaca, 1 iz Gunje, 1 iz Lovasa i 1 iz Iloka). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 100, od kojih su 42 osobe izliječene. 4 osobe su u bolnici. 

U samoizolaciji na području županije nalazi se 307 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivna su 2 zdravstvena radnika (2 medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 45 radnika (6 liječnika, 32 medicinske sestare/tehničara , 1 drugi zdravstveni radnik i 6 nezdravstvenih radnika).

10:42 Karlovačka županija ima 4 novozaražene osobe. U Karlovcu je jučer testirano oko 40 osoba, a većina rezultata još nije pristigla. Od desetak pristiglih, 1 nalaz je pristigao pozitivan. Riječ je o osobi iz Duga Rese, a u tijeku je poduzimanje epidemioloških mjera i utvrđivanje kontakata oboljele osobe.

Od uzoraka uzetih jučer u Ogulinu, od 27 uzetih uzoraka, pristiglo je njih 22, a 3 nalaza su pristigla pozitivna. Nakon epidemiološke obrade, utvrdit će se poveznica oboljelih osoba. Za sada možemo reći da je riječ o 2 ženske i jednoj muškoj osobi.

10:41 Danas nema novooboljelih u Primorsko-goranskoj županiji, a dvije osobe su ozdravile.

10:31 Veliki porast oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji. Imaju 50 novozaraženih. 329 je ukupno oboljelih. Dva su pacijenata na respiratoru. "Časne sestre ne prenose zarazu po Đakovu", rekao je načelnik stožera Osječko-baranjske županije Goran Ivanović na konferenciji za medije. 

Ukupno je zaraženo 134 časnih sestara. 

Pozitivni su nalazi za 42 osobe iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedne osobe iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca.

10:15 Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije najavio je konferenciju za medije u 10:30 u Osijeku. Jučer je od ukupno 153 uzoraka testiranih na koronavirus čak 20 bilo pozitivno. Najviše (12) novopozitivnih osoba bilo je iz Đakova, sedam iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca. Svi su kontakti već evidentiranih oboljelih na koronavirus.

9:55 U Istri su potvrđena još četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. U posljendja 24 sata uzeto je 168 uzoraka briseva. 

Kod dvije osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom, za jednu osobu je obrada u tijeku, dok se u četvrtom slučaju radi o štićenici Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu.

Prilikom pregleda na OHBP Opće bolnice Pula zbog osnovnih zdravstvenih tegoba, ustanovljena je i povećana temperatura te je postavljena moguća sumnja na COVID-19, uzet je uzorak brisa, koji je analizom potvrđen kao pozitivan.

U tijeku je epidemiološka obrada, izvid i uzimanje uzoraka, poduzimanje protuepidemijskih mjera u Domu za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu.

9:32 Sedam je novooboljelih osoba na području Zadarske županije. Dvije osobe povezane su sa nedavnim vjenčanjem, a ostale osobe zarazile su se na nekom drugom mjestu. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 126 osoba, a nalazi svih testiranih osoba iz Doma umirovljenika i vrtića su negativni. Tijekom jučerašnjeg dana u OB Zadar zaprimljena su 3 bolesnika, tako da su na COVID 1 odjelu OB Zadar sada ukupno hospitalizirane 4 osobe. Njihovo stanje za sada je stabilno. Ukupno su na zadarskom području 43 oboljele osobe.

9:30 Virovitičko-podravska županija bilježi jednog novozaraženog. Radi se o muškarcu od 53 godine. Ima blaže simptome bolesti i nije u bolnici. Riječ je o zaposleniku jedne škole, a svi njegovi najbliži kontakti su u samoizolaciji. Riječ je o puno osoba, pa je gotovo cijela škola izolirana. Srećom, nastave nema, u protivnom bi situacija bila još puno teža, rečeno je na konferenciji za medije Stožera. Najnoviji slučajevi vezani su za maturalnu zabavu na području Županije. 

9:12 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba. U protekla 24 sata testirano je 46 osoba. Za 44 osobe stigli su negativni nalazi, a za dvije osobe nalazi se još očekuju.  Bjelovarsko-bilogorska županija jedna je od županija s najmanjim brojem zaraženih, odnosno s jednom pozitivnom osobom na COVID 19, dok dvije pozitivne osobe imaju prebivalište na području naše županije, ali liječe se u drugim dijelovima Hrvatske.

7:37 Očekuju se novi podaci novooboljelih po županijama. 

7:31 Ministar Davor Božinović ne isključuje mogućnost da i danas Hrvatska ima troznamenkasti broj novozaraženih. "Moguće je da taj broj bude i veći", rekao je u petak za Dnevnik Nove TV. Više o tome OVDJE. 

7:30 U petak je zabilježeno 116 novih slučajeva zaraze virusom te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj 1038. Među njima su 104 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Dvije osobe su jučer preminule.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene