Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predlaže njemački političar

Vraćaju se maske? "Broj zaraženih koronavirusom ponovno raste"

Zaštitna maska, ilustracija
Zaštitna maska, ilustracija Foto: Getty Images
Njemački političar Janosch Dahmen predložio je ponovno nošenje zaštitnih maski u Njemačkoj, nakon što je broj zaraženih koronavirusom počeo rasti.

Stanovnici Njemačke ponovno bi mogli nositi zaštitne maske. Član Zelenih Janosch Dahmen predložio je nošenje zaštitnih maski.

"Broj zaraženih koronavirusom ponovno raste i nošenje maski ponovo ima smisla, posebno u hladnijim mjesecima", rekao je Dahmen.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Na svečanoj prisezi Milanović bez dlake na jeziku: "HDZ i Plenković kreteniziraju državu, ubijaju ljudima smisao za humor". Komentirao i Boyse u Grčkoj

Uz to, predsjednik Njemačkog liječničkog zbora kaže da ima smisla nositi maske, a i cijepiti se.

"Kako biste se zaštitili od akutnih respiratornih bolesti, možda bi imalo smisla nositi zaštitnu masku u ustanovama za njegu, klinikama i drugim dijelovima zdravstvenog sustava ove jeseni", objasnio je Dahmen i poručio da bi njemački zdravstveni sustav u nadolazećoj sezoni ponovno mogao biti opterećen.

Ponovno cijepljenje starijih osoba

Dahmenova zabrinutost proizlazi iz porasta broja slučajeva gripe i koronavirusa. Zdravstveni stručnjak starijim osobama savjetuje ponovo cijepljenje, piše Fenix

Dok institut Rober Koch bilježi porast broja zaraženih koronavirusom, njemački mediji ističu da je taj broj jako nizak te da nema mjesta zabrinutosti.

Pročitajte i ovo Kamper zapeo u podvožnjaku - 2 Malo su se preračunali FOTO Pogledajte nevjerojatne fotografije: Turisti kamperom zapeli u podvožnjaku pa uzrokovali probleme u prometu

Njemačka je inače jedna od zemalja koja je među posljednjima u Europi ukinula mjere protiv koronavirusa, a njemački stanovnici dugo su morali nositi zaštitne maske u javnim ustanovama i u javnom prijevozu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene