Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Najmanje 107 ljudi zarazilo se koronavirusom na misi u baptističkoj zajednici u Frankfurtu, objavio je u nedjelju lokalni ministar zdravstva.


Do zaraze je vjerojatno došlo na misi prije dva tjedna. Zajednica je priopćila kako su poštivane sve epidemiološke mjere, uključujući fizički razmak, dezinfekciju i zaštitne maske.

Vezani članci Nacionalni stožer Nacionalni stožer: U Hrvatskoj 86 novooboljelih, Beroš otkrio i jednu dobru vijest Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Šef civilne zaštite otkrio imamo li dovoljno zaliha zaštitne opreme i kakve bi mogle biti kazne ako se ne pridržavamo propisanih mjera

"Ovaj primjer pokazuje koliko je važno da svi moramo, posebno sada kada su na snagu nastupile olakšane mjere, ostati oprezni i ne ponašati se lakomisleno", rekao je ministar zdravstva savezne pokrajine Hessen Kai Klose.

Voditelj zdravstvenog ureda grada Frankfurta Rene Gottschalk je objasnio kako većina zaraženih ne pokazuje jake simptome bolesti.

"Prema našim informacijama se samo jedna osoba nalazi u bolnici", rekao je Klose i dodao kako je "situacija pod kontrolom".

U saveznoj pokrajini Hessenu su od 1. svibnja dozvoljene mise uz strogo pridržavanje mjera.