Ravnateljica ZJZ Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal
Ravnateljica ZJZ Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal Foto: Međimurska županija

U Međimurskoj županiji u subotu 17. travnja nastavlja se masovno cijepljenje građana


Za vikend akciju cijepljenja predviđena su tri punkta na kojima će na raspolaganju biti 1700 doza.

Vezani članci Ilustracija Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Ilustracija Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje po županijama

"Nakon što se jučer cijepilo gotovo 1300 osoba, ovog tjedna procijepit će se više od 3000 osoba. Cijepljenje je u ovoj situaciji, uz sve mjere i preporuke, jedini učinkoviti način u borbi protiv SARS-CoV-2 virusa", istaknula je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal pozvavši građane da i dalje poštuju mjere i ponašaju se u skladu s preporukama.

Pozivni centar Doma zdravlja Čakovec od danas će, uz telefonske pozive, pozivati građane na cijepljenje i putem elektronske pošte. Stoga je važno da osobe koje dobe poziv za cijepljenje mailom, na isti odgovore kako bi potvrdili svoj dolazak, naglašeno je na konferenciji za medije. 

Do sada je u Međimurskoj županiji iskorišteno 18.536 doza cjepiva te procijepljenost osoba starijih od 16 godina iznosi 16,3 posto.

Tjedan dana po modelu C?

Stožer civilne zaštite Međimurske županije predlaže ravnateljima škola u Međimurskoj županiji, kao i lokalnim stožerima civilne zaštite, da se nastava narednih tjedan dana organizira u školama za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola i učenike završnih razreda srednjih škola, dok je preporuka da se nastava za ostale razrede održi online.

Pročelnica UO za obrazovanje i kulturu MŽ Blaženka Novak naglasila je da je tijekom jučerašnjeg dana započelo cijepljenje zaposlenika osnovnih i srednjih škola.

"Velik dio zaposlenika škola jučer je primio prvu dozu cjepiva, dok će ostali biti cijepljeni u subotu te je to jedna od mjera koju poduzimamo kako bismo što prije omogućili normalizaciju rada u školama i povratak svih učenika u školske klupe", kazala je Novak. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju