Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSTAJU POD NADZOROM

Mali Lošinj: Posada manjeg kruzera bila u izolaciji, stigli rezultati testiranja za jednog člana posade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić kazao je da je brod u četvrtak doplovio na remont u malološinjsko brodogradilište, a svi putnici su prethodno, njih 40-ak, iskrcani u Trstu. Riječ je o uglavnom o državljanima SAD-a, koji su preko Italije, zatim ljubljanske zračne luke otputovali za SAD.

Posada manjeg kruzera, koji se od četvrtka nalazi u Malome Lošinju, bila je danas u karanteni, a jedan član posade, s blažim simptomima prehlade, smješten je u riječku bolnicu te je provedeno testiranje na koronavirus, doznaje se u subotu od načelnika Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marka Borasa Mandića.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Austriji Nesreća na Dunavu: Kruzer pun putnika udario u betonski zid, ima ozlijeđenih Ilustracija KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Stožer objavio nove podatke: Preminulo je šest osoba

U subotu navečer stigli su rezultati testiranja, koji su pokazali da član posade nije pozitivan na koronavirus. Otpušten je iz bolnice i vratit će se na brod, rekao je Boras Mandić. 

Član posade preventivno je bio u bolničkoj izolaciji od petka, a 18 članova posade bilo je u karanteni na brodu. Sada će svih 19 članova posade biti pod 14-dnevnim nadzorom epidemiologa.

Boras Mandić je kazao da je brod u četvrtak doplovio na remont u malološinjsko brodogradilište, a svi putnici su prethodno, njih 40-ak, iskrcani u Trstu. Riječ je o uglavnom o državljanima SAD-a, koji su preko Italije, zatim ljubljanske zračne luke otputovali za SAD.

Apelirao je i na sve građane, budući da se u nedjelju obilježava Međunarodni dan žena, da se pridržavaju preporučenih preventivnih mjera za zaštitu od koronavirusa, izbjegavaju rukovanje i druge bliske kontakte. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene